Suomalaislapsista valtaosa sopeutuu Espanjaan ongelmitta

Suomalaislapsista valtaosa sopeutuu Espanjaan ongelmitta

Yleisimmät sopeutumista vaikeuttavat seikat ovat oman kaveripiirin jääminen Suomeen ja kielivaikeudet.


Olé-lehden kyselyn perusteella lapsen sopeutuminen uuteen maahan on tärkeää koko perheen arjen sujumisen kannalta.

Olé-lehden nettikyselyyn lasten sopeutumisesta Espanjaan vastasi kaikkiaan 41 lapsiperheen vanhempaa. Eniten kyselyyn vastasi Aurinkorannikolle (noin 41 % vastaajista) asettuneita perheitä, mutta myös Costa Blancan alue (noin 17 %), Madridin seutu (17 %) ja Barcelonan seutu (noin 12 %) olivat hyvin edustettuina.

Valtaosa kyselyyn vastanneista perheistä (lähes 59 %) oli saapunut Espanjaan jäädäkseen, mutta mukana oli myös väliaikaisia muuttajia ja irtioton esimerkiksi vuorotteluvapaan tiimoilta tehneitä perheitä.

Suomalaisperheet muuttavat Espanjaan rohkeasti niin vauvojen ja taaperoikäisten kuin teinienkin kanssa. Yleisimmin Espanjaan muuttaneiden lapsiperheiden lapset ovat kyselyn perusteella 6–12-vuotiaita alakouluikäisiä (lähes 49 % vastaajien lapsista).

Valtaosa perheistä, kaikkiaan 24 vastaajaa (yli 58 %) totesi, etteivät heidän lapsensa ole kokeneet vaikeuksia Espanjaan sopeutuessaan. Loput vastaajista olivat törmänneet Espanjassa erilaisiin sopeutumisongelmiin, joista yleisin oli Suomeen jääneen ystäväpiirin ikävöinti. Tämän mainitsi 10 vanhempaa, eli noin neljäsosa vastaajista. Myös uusi kieli oli tuottanut lapsille jonkin verran ongelmia.

Kyselyyn vastanneista valtaosa, yli 68 prosenttia, piti lapsen sopeutumista Espanjaan erittäin tärkeänä asiana koko perheen arjen sujumisen kannalta. Valtaosa vastaajista uskoi, etteivät vanhemmat voi olla onnellisia uudessa maassa, jos lapset eivät ole tyytyväisiä.

TEKSTI: Anna Venejärvi
KUVA: Shutterstock

Lue lisää lasten sopeutumisesta Espanjaan sekä perheiden kouluvalinnoista ja hoitoratkaisuista elokuun 2018 Olé-lehdestä!

Lue digilehti     Tilaa Olé-lehti

Strand Properties


0

Your Cart