Lapsikaappaus järkytti – suomalaisäiti odottaa tytärtään takaisin Espanjaan
xnxx
teen takes massive big black cock in his virgin tight ass bareback. fuq hd turkish girlffriend fuckes in all holes.

Lapsikaappaus järkytti – suomalaisäiti odottaa tytärtään takaisin Espanjaan

31/10/2019
Varpu Vanhapihan ex-aviomies ei palauttanut pariskunnan 10-vuotiasta tytärtä takaisin äidilleen kesäloman jälkeen. Asianaja uskoo, että tyttö saadaan takaisin Espanjaan.

Varpu Vanhapiha asettui perheineen Espanjan Aurinkorannikolle, Mijas Pueblon kylään vuonna 2011. Vanhapihan kanssa Espanjan muutti aviomies, josta hän on sittemmin eronnut, pariskunnan tuolloin 2-vuotias tytär sekä lapsi Vanhapihan aiemmasta avioliitosta.

– Tyttäreni on vahvasti juurtunut tänne Espanjaan, Vanhapiha kertoo nyt 10-vuotiaasta tyttärestään.

Vaikka avioliittoon liittyi väkivaltaisuutta, Vanhapiha halusi helpottaa avioeroprosessia eikä siksi
tehnyt rikosilmoitusta tapahtumista.

Perheen arki mutkistui pikkuhiljaa, ja perhe-elämää varjostivat avioparin väliset konfliktit. Avioero laitettiin vireille. Vaikka avioliittoon liittyi muun muassa väkivaltaisuutta, Vanhapiha halusi helpottaa avioeroprosessia eikä siksi tehnyt rikosilmoitusta tapahtumista.

– Se oli totta kai virhe, Vanhapiha toteaa.

Koska pari avioitui Suomessa, avioero laitettiin vireille Suomessa huolimatta siitä, että perhe asui pysyvästi Espanjassa.

– Jälkeenpäin ajateltuna tässäkin olisi varmasti pitänyt toimia toisin, sillä kun asiakirjat risteilevät maasta toiseen, kaikki mutkistuu.

Suomen avioeropäätöksessä ei otettu kantaa pariskunnan yhteisen lapsen huoltajuuteen. Tästä tehtiin päätös Espanjassa, Fuengirolan oikeustalolla. Huoltajuus määrättiin äidille, ja Vanhapihan ex-mies sai laajat tapaamisoikeudet.

Heinäkuussa Vanhapiha luovutti tyttärensä ex-miehelleen lomaa varten. Tytön oli määrä palata äitinsä luo Espanjaan 30. heinäkuuta. Määräpäivä tuli ja meni, mutta tyttöä ei näkynyt.

Vanhapiha ei aluksi tiennyt, miten toimia. Hän meni Mijasin Guardia Civil -poliisin puheille, kun tyttären palautus oli viikon myöhässä, ja teki rikosilmoituksen lapsikaappauksesta. Myöhemmin selvisi, ettei toimintatapa ollut oikea ja hän otti yhteyttä asianajajaan. Ilmeni, että tuomari oli hylännyt tehdyn rikosilmoituksen.

Vanhapihan tapausta hoitaa nyt lakimies Kata Raiskio-Flygare. Raiskio-Flygaren mukaan Vanhapihan tapauksessa hitain vaihe on alku. Nyt haetaan tuomarin lausuntoa siitä, että lapsen siepannut vanhempi on toiminut oikeuden päätöksen vastaisesti.

– Ennen kuin tuomari täällä Espanjan päässä lähtee pyytämään oikeusapua Suomesta, tämä haluaa totta kai varmistua siitä, että kyseessä on todella sieppaus. Nyt aikaa on kulunut jo sen verran, että voidaan yksin tein todeta kyseessä olevan rikos, ja sillä on toki seurauksensa, Raiskio-Flygare toteaa.

TEKSTI ja KUVA: Katia Westerdahl

Lue lisää Varpu Vanhapihan tarinasta ja siitä, miten lapsikaappaustilanteessa kannattaa Espanjassa toimia, marraskuun 2019 Olé-lehdestä.

Lue digilehti     Tilaa Olé-lehti0

Your Cart