Lento myöhässä? – Voit olla oikeutettu korvauksiin

Lento myöhässä? – Voit olla oikeutettu korvauksiin

Lentomatkustajan kannattaa selvittää oikeutensa, sillä lennon myöhästyminen voi oikeuttaa matkustajan mittaviinkin vahingonkorvauksiin.

Lentomatkustajat ovat tottuneet lentojen toistuviin myöhästelyihin, mutta myöhästymistä ja siitä johtuvia aikataulumuutoksia ei monessa tapauksessa kannattaisi ohittaa olankohautuksella. Räikeimmissä myöhästymistapauksissa matkustaja voi nimittäin olla oikeutettu vahingonkorvauksiin EU-direktiivin 261/2004 nojalla.

Matkustajille tarjottavia korvauksia käsittelevä EU-direktiivi on ollut olemassa jo vuodesta 2004, mutta monet matkustajat ovat edelleen tietämättömiä oikeuksistaan ja lentoyhtiöiden velvollisuuksista.

Tavalliselle lentomatkustajalle ei ole selvää, miten toimia, jos lento lähtee myöhässä. Monet eurooppalaiset lakifirmat ovatkin erikoistuneet korvausten hakemiseen matkustajien puolesta.

Yksi korvauksia hakeva yritys on Flightright, jonka päätoimipaikka sijaitsee Berliinissä. Se tarjoaa palvelujaan miltei kaikilla EU-kielillä, ei kuitenkaan vielä suomeksi.

Yrityksen markkinointijohtaja Laure Marc Martínez kertoo, että Flightright on hoitanut noin 3,2 miljoonaa korvaustapausta.

–  Kaikkiaan olemme laskeneet, että olemme saaneet asiakkaillemme korvauksia yli 100 miljoonan euron edestä, Martínez sanoo.

TEKSTI: Katia Westerdahl
KUVA: Olé-lehden arkisto

Lue lisää vahingonkorvausprosessista ja siitä, kuka vahingonkorvauksiin on oikeutettu, lokakuun 2017 Olé-lehdestä.

Lue digilehti     Tilaa Olé-lehti

Strand Properties


0

Your Cart