Lumoavien rantojen ja huikean historian Tarifa

Lumoavien rantojen ja huikean historian Tarifa

Tarifassa kohtaavat kaksi merta, kaksi mannerta ja kaksi kulttuuria. Tarifa on pieni mutta mielenkiintoinen kaupunki, josta löytyy tutkittavaksi historiaa, luontoa, pikkupuoteja ja rantoja.
Tarifasta on jatkuvan lauttayhteyden lisäksi näköyhteys Marokkoon Afrikan mantereella.

Tarifaa pidetään usein lainelautailijoiden unelmakohteena. Tarifassa kohtaavat kaksi merta, joten voimakkaat aallot ja tuulet ovat taatut. Merien kohtaamispaikan lisäksi Tarifa on myös kahden kulttuurin ja mantereen kohtaamispaikka.
Sen valkea, kukin ja viherkasvein koristeltu vanhakaupunki on säilyttänyt vahvan arabialaisen leiman kaupunkisuunnittelussa ja arkkitehtuurissa. Kulttuurien kohtaamista korostaa myös vuosittain toukokuussa järjestettävä afrikkalaisen elokuvan festivaali, Festival de Ciné Africano.

Strand Properties

Kahden meren ja kahden mantereen välissä

Tarifan hiekkarannat ovat kuuluja. Niitä on peräti 22 kilometrin verran. Lännenpuoleiset hiekkarannat antavat Atlantille.
Tämä Euroopan mantereen eteläisin kaupunki sijaitsee vain 14 kilometrin päässä Marokon rannikosta. Matka Tangeriin, Marokkoon kestää lautalla vain tunnin verran, ja lauttoja lähtee noin tunnin välein.
Marokkoon ja Tangeriin saa myös näköyhteyden Tarifasta. Keskustasta kahdeksan kilometrin päässä sijaitsee Mirador del Estrecho -näköalatasanne, joka on paras paikka Afrikan mantereelle tiirailuun.

Tarifan nähtävyydet

Päivävierailijalla riittää paljon nähtävää. Iglesia de San Mateo, pyhälle Matteukselle omistettu kirkko, joka on rakennettu paikalla sijainneen moskeijan päälle, on ehdoton käyntikohde.
Kirkko sijaitsee Calle Sancho IV el Bravo -tien varrella. Kirkko ei ole suuri, mutta sen goottilainen tyyli on vaikuttava.
Siinä missä Matteuksen kirkko on useimpien Tarifan kävijöiden listalla, usein matkailijat eivät käy Plaza Santa María -aukiolla. Sinne kannattaisi mennä.
Se on kaunis ja rauhallinen aukio, jossa sijaitsee andalusialaiseen tyyliin rakennettu kaupungintalo sekä aukiolle nimensä antava, koko kaupungin vanhin kirkko Iglesia de Santa María. Aukiolla on myös Andalusialle tyypillinen kahdeksansakaraisen tähden mallinen suihkulähde, jonka jokaista kahdeksaa kulmaa koristaa sammakkopatsas.
Tarifan kaupungin merkittävin monumentti on Alonso Pérez de Guzmánin mukaan nimetty 1000-luvulla rakennettu linnoitus Castillo de Guzmán. Linna on avoinna päivittäin kello 9–18.
Guzmán tuli kuuluisaksi vuonna 1294. Hän mieluummin uhrasi oman poikansa hengen kuin luovutti kaupungin muslimeille. Hänen patsaansa seisoo Paseo de La Alamedan, kauniin kävelykadun alkupäässä lähellä lukuisia rantabaareja.

Bolonian roomalainen kylä

Baelo Claudian arkeologisella alueella voi ihailla roomalaisen kaupungin raunioita turkoosia merta vasten.

22 kilometriä luoteeseen Tarifasta, dyyneistään kuulun Playa de Bolonian -rannalla sijaitsee merkittävä roomalaisajan arkeologinen alue Baelo Claudia.
Paikka on vaikuttava, eikä vain arkeologiselta arvoltaan. Hyvin säilynyt roomalaisajan kokonaisuus sijaitsee rannalla. Baelo Claudian rauniot ja taustalla häämöttävä sininen meri ovat yhdessä henkeäsalpaavan kaunis näky.
Arkeologisella alueella erottautuvat hyvin teatteri, kauppahallit ja temppelit. Täältä löytyvät myös Rooman ajan suosituimman kastikkeen garumin valmistamiseen tarvitut altaat. Garumin valmistuksesta kertoo tarkasti ja mielenkiintoisesti myös alueella sijaitseva museo.
Tarifa sijaitsee noin kahden tunnin ajomatkan päässä Málagasta. Cádiziin on noin 1,5 tunnin ja Sevillaan noin kolmen tunnin ajomatka. Tarifassa on linja-autoasema, josta lähtee useita päivittäisiä yhteyksiä kaikkiin näihin kaupunkeihin.0

Your Cart