Maahantulovaatimukset Suomesta Espanjaan eivät ole muuttuneet

Maahantulovaatimukset Suomesta Espanjaan eivät ole muuttuneet

Tämänhetkisen koronatilanteen varjolla Suomi lasketaan riskimaaksi ja tämän vuoksi Suomesta Espanjaan matkustavien henkilöiden on täytettävä tietyt ehdot. Suomi ei kuitenkaan kuulu korkean riskin maiden ryhmään.

Espanja on asettanut vaatimuksen, että niin sanotuista korkean riskin maista saapuvien on esitettävä todistus sekä koronarokotteista että negatiivisesta testistä. Tällä hetkellä tällaisia maita ovat muun muassa Botswana ja Namibia muutaman muun Afrikan maan lisäksi.
Suomi ei toistaiseksi kuulu korkean riskin maiden (países de alto riesgo) joukkoon, ainoastaan riskimaiden (países de riesgo).
Sosiaalisessa mediassa on näkynyt poikkeuksellisen paljon väärää tietoa siitä, että Suomesta Espanjaan matkustettaessa tarvittaisiin nyt täyden rokotesarjan lisäksi negatiivinen testitulos. Tieto ei kuitenkaan pidä paikkaansa sen enempää Manner-Espanjan kuin Kanarian tai Baleaarien saariryhmienkään kohdalla.

Strand Properties

Muista täyttää terveyslomake

Suomesta voi edelleen matkustaa Espanjaan joko todistuksella kahdesta rokotteesta, negatiivisella testituloksella tai todistuksella sairastetusta taudista. OmaKanta-sovelluksen tarjoama koronatodistus hyväksytään.
Lisäksi lentomatkustajien on täytettävä terveyslomake, joka löytyy osoitteesta https://spth.gob.es. Annettuasi vaadittavat tiedot saat sähköpostiisi linkin, jota seuraamalla pääset täyttämään lomakkeen loppuun.
Huomaa, että voit aloittaa terveyslomakkeen täyttämisen kuinka aikaisessa vaiheessa tahansa, mutta QR-koodin saamista varten vaadittavat terveystiedot voi täyttää aikaisintaan 48 tuntia ennen matkaa. Kun olet täyttänyt terveystietosi ja klikannut kohtaa ”aceptar”/”accept” (hyväksy), saat sähköpostiisi maahantuloon vaadittavan QR-koodin.
Tiedot täydestä rokotesarjasta, sairastetusta koronataudista tai negatiivisesta testistä voi lisätä lomakkeeseen täyttövaiheessa. Tällöin ne seuraavat mukana, eikä todistuksia tarvitse enää näyttää lentokentällä saapuessa.

Tutustu kotimaan matkailun säädöksiin

Mikäli matkustat Espanjan sisällä, tutustu kunkin alueen asettamiin vaatimuksiin ennen matkalle lähtöä. Espanjan sisäisessä lentoliikenteessä ei vaadita terveyslomakkeen täyttämistä. Jos määränpäässä vaaditaan esitettäväksi rokotetodistus, todistus sairastetusta koronataudista tai negatiivinen testitulos, se on kuitenkin hyvä pitää valmiina koneesta laskeuduttaessa.
Tällä hetkellä pääsyvaatimukset kaikilla Espanjan autonomisilla alueilla ovat samat sekä rokotetuille että rokottamattomille henkilöille.
Alle 12-vuotiailta lapsilta ei vaadita rokotetodistusta, negatiivista testitulosta tai todistusta sairastetusta koronataudista.
Espanjassa on tällä hetkellä olemassa yleinen, sisätiloja koskeva maskipakko. Ulkotiloissa maskia saatetaan vaatia tiheissä väkijoukoissa liikuttaessa.0

Your Cart