Mitä suomalainen vaatii Espanjan vuokra-asunnolta?

Mitä suomalainen vaatii Espanjan vuokra-asunnolta?

Suomalaisten toiveet ja kriteerit ovat viime vuosina nousseet vuokra-asuntojen suhteen Espanjassa.
Moni suomalainen toivoo läpi vuoden auki olevaa uima-allasta.

Olé-lehti tiedusteli taannoin lukijoiltaan, mitä he toivovat vuokra-asunnoilta. Tietyt asiat nousivat ylitse muiden. Sijainnin lisäksi niitä olivat muun muassa uima-allas, hyvä sänky, pussilakanat ja ilmalämpöpumppu.

Strand Properties

Voiko niiden edellyttää kuuluvan asuntojen perusvarustuksiin vai ei?

Kiinteistönvälittäjä Paulina Schulzilla on jo kymmenen vuoden kokemus vuokra-asuntojen välittämisestä sekä asuntojen myymisestä Espanjassa. Hänen mukaansa vuokralaisten kriteerit ovat nousseet viime vuosina hurjasti, ja on vaikeampaa löytää kullekin sopiva vuokra-asunto.

– Suomalaisten on hyvä muistaa, että he tulevat Espanjaan. Suurin osa vuokra-asunnoistamme ovat espanjalaisten omistuksessa ja ne ovat yleensä eri tavalla varusteltuja kuin pohjoismaalaisten omistamat asunnot,
Schulz kertoo.

– Espanjassa sängyt ovat yleensä lyhyempiä kuin Suomessa, eikä petauspatjoja käytetä. Tyynytkin voivat olla eri mallisia ja pituisia.

Erilaiset tavat ja tarpeet

Espanjalainen vuokranantajan voi olla vaikea ymmärtää esimerkiksi imurin tai ilmalämpöpumpun tarvetta. Ilmalämpöpumppu on pakollinen vain turistiasunnoissa.

Ilmalämpöpumppu on pakollinen vain turistiasunnoissa.

Andalusian aluehallituksen säädös määrää, että vuokra-asunnoissa, joiden vuokra-aika on alle kaksi kuukautta, tulee olla täysi varustus. Asunto rinnastetaan hotellihuoneeksi.

Pitkäaikaiseen asuntoon puolestaan ajatellaan tuotavan omia henkilökohtaisia tavaroita ja jopa omia kalusteita.

Schulz kehottaakin joustavuuteen ja omatoimisuuteen.

– Itse ostaisin henkilökohtaisia asioita, kuten lakanoita, jos toivon parempia. Ne voi vaikka sitten ottaa mukaan Suomeen.

TEKSI: Satu Väisänen
KUVA: Shutterstock

Lue koko juttu loma-asuntojen varustuksesta toukokuun 2020 Olé-lehdestä!

Lue digilehti     Tilaa Olé-lehti0

Your Cart