Aivan kuten Gran Canariallakin, viereisellä Teneriffan saarella on laajoja suomalaiskeskittymiä. Suurin osa suomalaisista viettää saarella talven kuukaudet.
Reijo Tossavainen on erittäin ylpeä kotipihallaan kasvavasta kanarianbanaanista.

Teneriffan suurimmat suomalaiskeskittymät löytyvät etelästä, Playa San Juan-Playa de las Américas-alueelta sekä pohjoisesta Puerto de la Cruzista. Toisin kuin Gran Canarialla, jossa pääkaupungissa Las Palmasissa asuu huomattava osa saaren suomalaisia, Teneriffan pääkaupungissa Santa Cruz de Tenerifessä suomalaisasukkaita ei juurikaan ole.

Syyt, miksi Teneriffalle lähdetään talvikaudeksi, ovat yleensä ilmastolliset ja terveydelliset. Suomalaisten tarinoiden joukossa löytyy kuitenkin yllättäviäkin syitä viipyä saarella pitempiä aikoja.

Tämän lisäksi suinkaan kaikki Teneriffan suomalaiset eivät tuudittaudu suomalaispalvelujen saamiseen ja tuttuihin piireihin, vaan joukosta löytyy myös rohkeita seikkailijoita, jotka ovat ottaneet elämäntehtäväkseen muiden infoamisen saaren asioista.

Suomalaisten joukosta löytyy myös rohkeita seikkailijoita.

Reijo Tossavainen ja Paula Suikkari viettävät talvet Teneriffan pohjoisrannalla sijaitsevassa Puerto de la Cruzin kaupungissa. Anri ja Pekka Pyykkönen viettävät talvet pienessä San Miguel de Abonan kylässä saaren eteläosassa. Molemmat pariskunnat kertovat viihtyvänsä saarella erinomaisesti.

Pyykköset viettävät talvet Teneriffalla lapsenlapsiaan hoitaen.

Tossavainen viettää suuren osan aikaansa suomalaisia infoten Teneriffan asioista, Pyykköset taas toimivat etupäässä isovanhempina. Yhteistä molemmille pariskunnille on, että he elävät juuri sellaista elämää, millaisen itse ovat itselleen valinneet.

Lue maaliskuun Olé-lehdestä, millaisten tilanteiden eteen he saarella oleskellessaan ovat joutuneet, miten he kokevat saaren terveyspalvelut, mitkä ovat Teneriffan hyvät ja huonot puolet ja suosittelevatko he ratkaisuaan muille.

TEKSI ja KUVAT: Katia Westerdahl

Lue lisää Teneriffalla asumisesta ja suomalaisten syistä muuttaa saarelle maaliskuun 2020 Olé-lehdestä!