Olé-lehden lukijamatkat starttaavat!

Olé-lehden lukijamatkat starttaavat!

Jerezin ja Montillan päiväretkillä toimii oppaana suomalainen ammattiopas Johanna Moisander-Mattila.

Olé-lehden huippusuositut lukijamatkat starttaavat jälleen lokakuussa puolentoista vuoden tauon jälkeen.

Strand Properties

Ensimmäiset päiväretkikohteet tulevat olemaan Jerez de la Frontera (Cádiz) ja Montilla (Córdoba).

Jerezin valitseminen ensimmäiseksi Olén matkaksi pitkän tauon jälkeen oli selvä, sillä maaliskuussa 2020 loppuunmyyty retki jouduttiin peruuttamaan Espanjan julistettua kansallisen hätätilan.

– Nyt kun suomalaiset ovat alkaneet palata Aurinkorannikolle talvehtimaan, he aivan selvästi kaipaavat ohjelmaa. Retkiemme alkamisajankohtaa on käyty useaan kertaan kyselemässä toimituksessamme, kertoo lukijamatkojen järjestelyistä vastuussa oleva Antonio de la Torre Hidalgo.

Montillan valintaan vaikutti eniten ajankohta: lukijat pääsevät aitiopaikalle tutustumaan oliiviöljyn valmistumiseen, silla sadonkorjuu on retken toteuttamishetkellä täydessä käynnissä.

– Aikaisempina vuosina lukijamme ovat seuranneet haltioituneina, miten puhdas neitsytoliiviöljy on valunut puristamon hanoista säiliöihin.

Mielenkiintoinen retkiohjelma

Jerezin matkaohjelmaaan kuuluu vierailu kaupungin katedraalissa ja Alcázar-linnoituksessa, mutta sherryn pääkaupungissa kun ollaan, myös sen valmistukseen on tutustuttava – maistiaisten kera. Ja kuten kaikilla Olé-kustannuksen matkoilla, retken hintaan sisältyy yhteinen aamiainen ja lounas sekä tietysti suomalaisen oppaan palvelut.

Myös Montillan päiväretki aloitetaan aamiaisella, jonka jälkeen on vuorossa vierailu alueen vanhimmalle öljymyllylle. Siellä tutustutaan oliiviöljyn valmistamiseen ennen ja nyt, maistellaan eri oliivilajikkeista tehtyjä neitsytoliiviöljyjä ja haluttaessa tehdään ostoksia. Tämän jälkeen siirrytään viinibodegaan kuulemaan, miten alkuperäismerkintä Montilla-Moriles-viiniä valmistetaan, niin ikään maistiaisten kera. De la Torre lupaa maistiaisia myös konjakin ystäville, silla sitä valmistaa samainen, maineikas bodega kuin Montilla-viiniäkin.

Montillaan matkataan 28.10.

– Lounaspaikaksi valikoitui perinteinen Casa de Gaby, jota suomalaiset asiakkaamme ovat niin kehuneet. Kyseessä on suuri ravintola keskellä Montillan kauneinta maaseutua ja antimet takuulla lähiruokaa, kertoo de la Torre.

Puitteet eivät siis voisi olla paremmat!

Retkillä noudatetaan viranomaisohjeita

– Kyllä tätä on odotettu, huokaa Olé- ja SE-lehtien päätoimittaja Katia Westerdahl.

– Olisimme halunneet laittaa retket uudelleen käyntiin jo aiemmin, mutta halusimme odottaa, että tilanne oli varmasti hallinnassa. Nyt näyttää hyvältä, joten ei muuta kun ylös- ja eteenpäin!

Tätä kirjoitettaessa ei vielä luonnollisestikaan ole tiedossa, onko esimerkiksi julkisissa liikennevälineissä vielä syyskuussa voimassa oleva maskipakko edelleen pakollinen lokakuun loppupuolella. Matkustajat tulevat kuitenkin saamaan selkeät ohjeet vallitsevasta tilanteesta. Niin ikään on Westerdahlin mukaan sanomattakin selvää, että mikäli retki joudutaan viranomaissyistä peruuttamaan, kaikkien ilmoittautuneiden retkimaksut palautetaan lyhentämättöminä.0

Your Cart