Olé-lehden lukijat Córdoban viiniseuduilla Montillassa

Olé-lehden lukijat Córdoban viiniseuduilla Montillassa

Ole-lehti järjesti vuoden 2014 ensimmäisen lukijamatkansa Montillan kaupunkiin Córdoban maaseudulle.


Retki alkoi kunnon maalaisaamiaisella.

Olé-lehden päiväretki Córdoban maaseudulle, viini- ja oliivikylään Montillaan, järjestettiin 15. helmikuuta. Matka oli loppuunmyyty jo sen ilmoittamisesta seuraavana päivänä.

Toimituksesta matkalla oli mukana päätoimittaja Katia Westerdahl, asiakaspalvelusta vastaava Maria Larjasto ja markkinointijohtaja Antonio de la Torre, joka oli ottanut vastuun myös retkijärjestelyistä. Tutustumispaikoissa tulkkina toimi Olé-lehden avustaja Satu Lampi.

Täysi bussillinen lukijoita lähti liikkeelle Fuengirolan Los Bolichesista, San Rafaelin aukiolta aamukahdeksalta. Perillä ensimmäisellä tutustumispaikalla, Juan Colín -oliivitilalla, odotti ensimmäisenä runsas aamiainen, jolla matkailijat saivat nauttia aivan tuoreesta oliiviöljystä vastaleivotun leivän ja vuoristokinkun kera. Aamiaisen jälkeen retkeläiset tutustuivat oliiviöljyn valmistusprosessiin Satu Lammen tulkkauksen avulla ja tutustuivat oliiviöljymuseoon, joka on alueella ainoa laatuaan. Mahdollisuus oliiviöljyn ostamiseen suoraan valmistuspaikalta kiinnosti monia.


Oliivitilalla tutustuttiin oliiviöljyn valmistukseen. Tulkkina toimi Satu Lampi.


Olé-lehden asiakaspalvelija Maria auttoi tuliaisöljyjen ostossa.

Oliivitilan jälkeen retkeläiset matkasivat tonelería Manuel Cabelloon tutustumaan viinitynnyrin valmistusprosessiin. Harva läsnäolija tiesi, että viinitynnyreitä valmistetaan käsityönä Montillan kylässä amerikkalaisesta tammipuusta, joka tuodaan sinne Ohion osavaltiosta Yhdysvalloista.

Koska Montilla on paitsi oliiviöljyn ja viinitynnyreiden, myös viinikaupunki, vierailu viinitilalle oli välttämätön. Cabriñana-viinitila sijaitsee Montillan vuoristossa. Siellä Olé-retkeläiset saivat lahjaksi oman nimikkolasinsa, jolla jokainen sai suoraan ammentaa viiniä yli 700-litraisista tynnyreistä. Montilla-viinin maistijaiset, johon kuului myös makea Pedro Ximenez, tehtiin alkupalojen kanssa.


Tynnyrin valmistusta.


Viinitilalla maistettiin Montillan omia viinejä – suoraan tynnyristä.

Aperitiivin jälkeen suunnattiin Casa de Gaby -maatilalle, jossa retkeläisiä odotti runsas lounas alku-tapaksineen. Pääruokana oli perinteikästä riisiruokaa paellaa ja jälkiruokana kotitekoista vanukasta. Retkipäivä huipentui yllätysarvontaan, ja saivatpa mukana olleet naisretkeläiset neilikan edellisen edellisenä päivänä vietetyn ystävänpäivän kunniaksi.

Retkeläiset kiittelivät vuolain sanoin retkijärjestelyjä ja Fuengirolaan palasi tyytyväinen joukko retkeläisiä hieman ennen iltakahdeksaa.


Ryhmäkuva retkeläisistä.

Lisää kuvia retkestä löytyy Olé-lehden Facebookista!

Strand Properties


0

Your Cart