Olé-lehti 1/1993

Olé-lehti 1/1993

Olé-lehti 1/1993

Perintöverotuksesta

Espanjassa olevan omaisuuden perintöverotus voi myöhästyessään käydä kalliiksi.

Espanjan suojelija

Santiago on sana, jonka tapaa joka puolella Espanjaa ja Latinalaista Amerikkaa.

Appelsiinien aika

Lähes vuoden ympäri saatavilla oleva Espanjan tunnushedelmä on parhaimmillaan.

Pääkirjoitus: Mielipidekysely

Espanjan suomalaisista on tehty useita tutkimuksia. Useimmat niistä ovat opiskelijoiden gradutöitä. Myös yliopistot ovat suurenkin joukon voimin olleet ainakin Aurinkorannikolla kyselemässä.

Olé-lehden sisällöstä oli laaja mielipidetiedustelu elokuussa 1989. Lehden tuotekehittely perustuukin pitkälti juuri tämän mielipidemittauksen tulokseen. Tarkoituksemme on tehdä jossakin vaiheessa uudelleen tällainen lehden sisältöä koskeva kysely.

Tässäkin lehdessä on mielipidetiedustelu ja toivoisimme, että mahdollisimman moni vaivautuisi vastaamaan sivuilla 29 ja 30 oleviin kysymyksiin.

Tutkimuksella haluamme selvittää suomalaisten asumiseen ja viihtyvyyteen liittyviä tekijöitä. Toisten ihmisten kanssa kommunikointi, kielitaito, tiedotusvälineiden seuraaminen, yhdistystoiminta ja harrastukset kuuluvat asumiseen ja viihtymiseen. Olemme myös uteliaita tietämään mitkä ovat tärkeimmät syyt suomalaisten oleskeluun täällä eli miksi osa vuodesta vietetään Espanjassa.

Tutkimme samalla Aurinkorannikon osalta minkälaisen vastaanoton Radio Finlandia ja Suomalainen Espanjassa -ilmaisjakelulehti ovat saaneet. Ja kuinka tarpeellisina ne koetaan. Toivomme, että mahdollisimman moni varaisi 15-20 minuuttia ajastaan mielipidekyselyyn vastaamiseen ja kiitämme jo etukäteen kaikkia vaivannäöstä.

Uudet Club Olé -kortit 1993-1994

Kuten kaikki lukijat tietävät, kestotilaajat ovat Club Olén jäseniä. Tämän lehden osoitelipukkeen yhteydessä on uusi klubikortti. Repäiskää kortti irti ja säilyttäkää se. Olemme myös parantaneet Costa del Solin ulkopuolella oleskelevien osalta “lomalehti”-palveluamme. Palvelukortti on samaisen osoitelipukkeen kääntöpuolella.

Toimituksellisesti vuosi 1993 on haasteellinen

Muuttuva Eurooppa ja Suomen liittyminen siihen ETAn kautta antavat runsaasti aihetta kirjoitteluun. Olé-lehden kaikissa numeroissa on jotakin tästä aiheesta asiantuntijavoimin kirjoitettuna. Alueellisesti pyrimme lisäämään Costa Blancan osuutta lehdessä. Toivomme vielä tiiviimpää yhteistyötä alueen suomalaisten kanssa.

Kaipaamme myös erilaisia palautteita Lukijan kynästä -osastolle. Se on kaikille vapaa. Kirjoitukset julkaistaan haluttaessa nimimerkillä. Toimitus editoi tekstejä tarvittaessa muuttamatta varsinaista sisältöä.

Kirjoitellaan

Stig Westerdahl

PS. Espanja kärsii vuosisadan pahimmasta kuivuudesta. Useilla paikkakunnilla etelässä on jo voimassa vesisäännöstely, mikä uhkaa vain paheta ellei sateita saada. Ystävällinen pyyntö: Älkää tuhlatko vettä!

Sisällysluettelo

6 Noticias de España
7 Pääkirjoitus
9 Arvonlisävero IVA muuttuneessa Espanjassa
10 Erikoisvero uusille kulkuneuvoille
11 Opiskelemaan
13 Lisää Espanjassa olevan omaisuuden perintöverotuksesta
15 Olé-lehden lukijamatka Córdobaan
16 Santiago Espanjan suojelija
20 Yhä useampi abiturientti kirjoittaa espanjan
21 Pankkiasiaa
23 Sierra Nevadan luonnonsuojelualue
26 Espanjaan hiihtämään
27 Veroherran mietteitä maailman menosta
29 Mielipidekysely
32 Mikon uudet biisit muhinoivat Espanjassa Calahondassa
34 Kanarian saaret: Vanhan hyvän ajan matka Kanarialle
37 Club Olé -edut
38 Golf Olé
40 Appelsiinien aika
42 Pedro-papin porinoita
44 Hammaslääkärit torjuivat AIDS-viruksen
45 Verenpainetta voi hoitaa myös ilman lääkkeitä
47 Ellun pipanat
48 Costa Blanca
49 Vihjepalkinnot arvottiin
50 Lukijat kirjoittavat
52 Espanjan lyhyt (ja väärennetty) historia
54 Costa del Sol
56 Onnistunut lukijamatkamme Coto Doñanaan
62 Palvelusivut

 

Tilaa lehti     Digilehti

Strand Properties


0

Your Cart