Olé-lehti 1/2024

Olé-lehti 1/2024

Olé-lehti 1/2024

Golfaajan Aurinkorannikko

Mukana kattava luettelo golfkenttien hinnoista

Espanjan julkinen sairaalaverkosto

Minne hakeudun hoitoon?

Churroja ja suklaata!

Tunne churro-kulttuuri ja ota resepti talteen!

Pääkirjoitus: Matkalla kotiin

Jos voisit matkustaa minne vain Espanjassa juuri nyt, minne menisit? Ehkä johonkin upeaan historialliseen linnaan tai palatsiin, joista kerromme sivulta 63 alkavassa Game of Thrones -tv-sarjan kuvauspaikoista kertovassa artikkelissa? Tai johonkin kohtalokkaan komeaan luontokohteeseen, joita esittelemme samassa jutussa? Toiset haaveilevat Aurinkorannikon golfviheriöistä (sivu 26), toisia vetävät puoleensa Gran Canarian upeat vuoristot (sivu 68).

Itse haaveilen juuri nyt Cuencasta. Se on yksi Espanjan kymmenistä historiallisista ja upeista sisämaakaupungeista, mutta jostain syystä juuri ne kuuluisat kallionkielekkeellä riippuvat talot kutsuvat nyt minua. Pohdin, mistä matkaunelmamme syntyvät. Ehkä ne ovat median luomia, joskus ystävien hehkutuksen tulosta tai sitten matkaamme tv-sarjan tai elokuvan miljöön perässä.

Aina todellisuus ei vastaa odotuksia, joskus se ylittää ne. Niin kävi minulle Ibizalla, jonne lähdin laihoin odotuksin. Kuvittelin eteeni diskoja, meteliä ja ylibuukattuja rantoja. Saaripa lumosi kauneudellaan, luonnollaan ja viehättävillä ravintoloillaan.

Se, kuinka paikan koemme, riippuu toki paljon itsestämme ja omasta mielentilastamme, kuten myös monesta muuttujasta, kuten matkaseurasta tai säästä. Itse en ensiyrittämällä ihastunut Madridiin lainkaan. Myöhemmin ajatus toki muuttui. Tajusin, että koin kaupungin ensimmäisellä kerralla mitä sateisimpana ja kylmimpänä viikonloppuna. Málagasta tullut auringonlapsi ei nauttinut värjötellessään kesämekossaan Gran Víalla.

Jokainen uusi paikka on mahdollisuus. Jokainen matka varmasti opettaa jotain, eikä ole turha. Osa paikoista silti unohtuu pian, osa taas tekee kodin sydämiimme pitkiksi ajoiksi. Yhä useampi suomalainen löytää kotinsakin Espanjasta.

Espanja on valtavan monipuolinen maa. Se on muuten tämän vuoden partnerimaa Helsingin Matkamessuilla, joilla Olé-lehtikin on mukana tammikuussa. Ehkä sait tämän lehden mukaasi juuri messuilta. Nauti. Olemme tässäkin kuussa kietoneet kansiin palan tuosta runsauden keitaasta nimeltään Espanja.

Eeva-Maria Hooli, toimituspäällikkö

Sisällysluettelo

4 Pääkirjoitus: Matkalla kotiin
10 Palopuhe: Vaarallisella tiellä
12 Oleellista
16 ¡Vamos!
18 Kurkistus Espanjan suomalaisalueiden sairaaloihin
22 Ikääntyvän suomalaisen tärkein paperi
24 Kolumni: Hellittelynimien mahti
25 Suomalaisilla on opittavaa siesta-kulttuureista
28 Golfaamaan Aurinkorannikolla
34 Ilmajuurien nainen
38 Aamupalojen luvattu maa
42 Garbiñe Muguruza – Espanjan tennistähti, jonka ura näyttää loppuvan liian aikaisin
46 Kolumni: Miten pudottaa painoa ja parantaa lihasmassaa joulun jälkeen?

KOTI ESPANJASSA
47 Unelmat toteen Calpessa
51 Pala Andalusiaa kotiin
55 Espanjan asuntopörssi

63 Game of Thronesin Espanja
68 Wuorigorillat valloittavat Gran Canarian huippuja
72 Asturian pittoreski pääkaupunki Oviedo
74 La Manchan punainen kulta sahrami
76 Aprende español
78 Palveluhakemisto
80 Papin porinat: En etsi valtaa, loistoa
81 Ristikko
82 Osallistu
83 Club Olé

Tilaa lehti     Digilehti

Strand Properties


0

Your Cart