Olé-lehti 3/1987

Olé-lehti 3/1987

Olé-lehti 3/1987

Kiinteistösijoitukset ja suomalaiset sijoittajat

Kansainvälisten kiinteistönvälittäjien liiton jäsen kokosi muistilistan asioista, jotka ostajan tulee tietää Espanjasta loma-asuntoa hankkiessa.

Tanssipaikka kaiken ikäisille

Kansainvälis-suomalaisen tanssipaikan aukon täytti Finn-Pubin alapuolelle avattu Fennia.

Andalusian keilailumestari

El Capistranossa asuva Antti Pennanen voitti Andalusian mestaruuden keilailussa 1985.

Pääkirjoitus: Olé-lehti on nyt kaksivuotias

Kaksi vuottahan ei sinänsä ole ikä eikä mikään. Kuten lapsella, on jokainen päivä uusi ja jännittävä. Menneet kaksi vuotta ovat olleet sekä antoisia että työntäyteisiä ja välillä yllätyksellisiäkin. Joukkoon mahtuu, kuten missä tahansa yrityksessä sekä vastoinkäymisiä että menestystä. Tärkeintähän on, että jälkimmäinen ylittää ensinmainitun. Eniten me kuitenkin iloitsemme siitä, että Olé-lehti on saavuttanut niin lukijoitten kuin ilmoittajienkin suosion. Yleensä sanotaan, että uuden lehden lanseeraamiseen menee aikaa 3 vuotta, ennenkuin se alkaa tuottaa. Me olemme päässeet vakauttamispisteeseen jo vajaassa kahdessa vuodessa. Palkkaa se ei kyllä vielä työntekijöillensä anna puhumattakaan siitä, että panostuksesta tulisi tuottoa, mutta kaikki aikanaan.

Lehden kehityksen kannalta on ollut nähtävissä muutama seikka, jotka oleellisesti ovat vaikuttaneet lehden arvostukseen ja siihen, että se tunnetaan. Näistä kenties tärkeimpänä yhteistyö Finnairin kanssa, joka jo kahteen otteeseen on jakanut Olé-lehteä istuintaskuihin ei pelkästään Espanjaan meneviin koneisiin vaan myös muihin koneisiin.

Olé monessa mukana

Mitä moninaisemmissa asioissa meihin otetaan yhteyttä. Yritämme parhaamme mukaan neuvoa ja olla avuksi. Aina ei vastausta voida antaa nopeasti, varsinkin jos asia on hiukan kimurantti.

SKOP järjesti pankkiasioista mielenkiintoisen tilaisuuden joulukuussa 1986, johon osallistui läähes 300 suomalaista. Lehden osuus oli levittää kutsu kaikkien tietoisuuteen. Niinikään meillä oli ilo olla mukana järjestämässä suomalaisen musiikin kevätmatineaa 28.03.87 Arroyo de la Mielin kauniissa kirkossa. Lähes 300 musiikin ystävää kansoitti kirkon huolimatta lakosta ja eräistä muista tekijöistä. Veli-Pekka Toiviainen ja Kaarina Palmu onnistuivat hyvin ja valitut kappaleet nostattivat suomalaistunteita.

Taiteilija Voitto “Vorna” Nokelaisen tulevasta taidenäyttelystä kerroimme laajasti edellisessä numerossa ja näyte hänen työstään oli kuvattuna kanteen.

Olé-lehteä huolestuttaa, ettei Aurinkorannikolla asuville lapsille ole tarjolla suomenkielen opetusta. Senpä vuoksi olemme tehneet aloitteen tässä numerossa tämän vakavan puutteen korjaamiseksi jo tänä vuonna.

Hakan ja espanjalaisen valtiojohtoisen rakennusyhtiön Auxinin välisen urakkasopimuksen allekirjoitustilaisuudessa oli lehdistön edustajana Olé-lehti.

Club Olé

Kerho aikoo lisätä etuisuuksiaan voimakkaasti. Sen te voitte jo todeta tästä numerosta. Etujen merkitys tulee ylittämään lehdestä maksettavan hinnan moninkertaisesti, itseasiassa Olé-lehti on ilmainen niille, jotka vähääkään käyttävät tarjolla olevia etuisuuksia ja palveluksia.

Parempi asiakaspalvelu ja tehostettu ilmoitusmyynti

Olemme hakemassa toimistoa keskeisemmältä paikalta Fuengirolasta, jotta voisimme paremmin palvella asiakkaitamme. Suomessa tilauspalveluamme hoitava Teleport, joka on puhelinmyyntiin erikoistunut yhtiö, on hankkinut kaksi automaattista puhelinvastaajaa, johon lukijamme voivat jättää sanomansa ellei numeroon vastata. Heidän työskentelyluonteensa kun on aktiivista ulospäin suuntautuvaa puhelinmyyntiä ja näin puhelimet ovat usein varattuja.

Ilmoitysmyyntiämme ryhtyy hoitamaan GCS OY (Graphic Consulting Systems Oy). Heidän henkilökuntansa edustaa alan tuntemusta ja kokemusta joka suhteessa.

Mallorca, Costa Blanca ja Kanarian saaret

Nyt kun olemme saaneet lehden määrättyyn pisteeseen on tarkoituksemme pyrkiä hoitamaan myös otsikoituja suomalaisalueita. Perustimme lehteen ko. alueitten nimikkosivut.

Kun kirjoittajavoimaa löytyy aloitamme ko. alueen nimikkosivun tai sivujen tekemisen.

Kuten huomaatte, tavoitteita riittää ehkä vähän ylikin. Tuleva vuosi sen näyttää.

Toivotan kaikille Olé-lehden ystäville miellyttävää kesää samalla kiittäen Teitä kaikkia kaikesta.

Stig Westerdahl

Sisällysluettelo

6 Resumen en español
8 Olé-lehti on nyt 2-vuotias
10 Miksei suomenkielen opetusta saa Aurinkorannikolla?
13 Kiinteistösijoitukset ja suomalaiset sijoittajat
17 Mietteitä Fuengirolan sosiaaliturvasopimuksen infotilaisuudesta
18 Olé
23 Fennia – tanssipaikka kaikenikäisille
24 Antti Pennanen Andalusian keilailumestari
27 Testamentin teko Espanjassa olevasta omaisuudesta
32 Barcelona – Espanjan hyvinvoinnin tyyssija
40 Teatro Municipal Miguel de Cervantes
41 Kouluni Espanjassa – Sunny View School
47 Mallorcalla kuultua, Rosvot kiinni
49 Miten ennen
51 Lukijan kynästä: Vuokralla asumisen ihanuudesta Espanjassa
53 P.S. Parilla sanalla
58 Costa Blanca: Uusin suomalaisseura
58 Ravnborg Auton uusi toimisto
60-62 Club Olé jäsenedut

 

Tilaa lehti     Digilehti

Strand Properties


0

Your Cart