Olé-lehti 3/1991

Käyttövarat ja matkavaluutta

Rahan siirto ja vaihto ovat matkaajan rutiinia. Nämäkin voidaan hoitaa monin eri tavoin.

Málagan viinikeidas

D. José Garijo peri viinituvan ja on vakaasti sitä mieltä, että viini ilahduttaa sydämen.

Murcian lomaparatiisi

Mar Menor on Välimeren rannikon suuntainen sisämeri, jonka ilmasto on kuuma ja kostea.

[toggle title=”Pääkirjoitus: Olé-lehti täyttää kuusi vuotta ja muuttaa suurempiin toimitiloihin”]

Tämä numero aloittaa lehden seitsemännen vuosikerran iloisissa merkeissä, sillä kesäkuussa siirrymme uusiin toimitiloihin. Saamme käyttöömme noin 200 m2:n toimistotilat saman kadun varrelta missä nytkin toimimme. Heinäkuun olemme lomalla ja elokuusta lähtien toimimme jo uusissa tiloissa.

Tätä kirjoitettaessa GOLF-Olé-lehden ensimmäinen numero on juuri viety painoon ja odotamme jännittyneinä sen valmistumista. Sevillan matkaoppaan käsikirjoitus valmistuu myös pikapuoliin. Lisäksi meillä on suunnitteilla kaksi muuta hyödyllistä opaskirjasta.

Tehtäviä ja toimintaa siis riittää. Tärkeintä näinä aikoina on, että vireys ja luovuus säilyvät. Lehden toimittamisessa ei ote saa milloinkaan herpaantua. Voimme ilolla todeta, että meillä on jatkuvasti kasvava tilaajakunta sekä menestyviä ilmoittaja-asiakkaita. Lukijamme kuuluvat myös ryhmään, jota suhdannevaikutukset vähiten koskettavat.

Erään arvion mukaan noin kymmenen prosenttia suomalaisista haaveilee siitä, että voisi joskus oleskella osan vuotta etelän lämmössä. Lama ei tätä unelmaa vähennä – pikemminkin päinvastoin. Lama kenties vaikuttaa niin, että unelman toteuttaminen siirtyy myöhemmäksi. Olemme kuitenkin jo matkalla kohti parempia aikoja. Sijoitustoiminnalle ajankohta on nyt paras mahdollinen. Kaikessa hiljaisuudessa kiinteistösijoittamista tapahtuukin suuressa mittakaavassa. Tässä on mukana suomalaistakin pääomaa. Tämä enteilee markkinoiden vilkastumista. Nyt kannattaisi toteuttaa mahdolliset ostoaikeensa. “Olisi silloin pitänyt ostaa” – lienee monelle tuttu jälkiviisas lausahdus.

Olé-lehden eräs tehtävä on toimia siltana espanjalaisten ja suomalaisten välillä. Seuraavassa numerossa esittelemme suomalaisten suosimien alueiden vastavalitut pormestarit sekä niitä näkökohtia, joita he pitävät tärkeinä.

Kiitämme kaikkia Olé-lehden lukijoita kuudesta miellyttävästä yhteisestä vuodesta sekä erinomaisesti sujuneesta yhteistyöstä ja toivotamme teille kaikille oikein antoisaa kesää.

Stig Westerdahl

PS. Uuden toimistomme osoite 01.08. alkaen: Olé, Edificio Trinidad, Avda Jesus Santos Reín s/n 29640 Fuengirola (MA). Toimimme samassa talossa kuin vanha tuttu suomalainen Artemania.

[/toggle]

[toggle title=”Sisällysluettelo”]

8 Resumen
9 Pääkirjoitus
10 Voiko golfkeidas olla samalla verokeidas?
16 Málaga, tuntematon
23 Käyttövarat ja matkavaluutta
26 Ignatius de Loyola, 500 vuotta
30 Puutarhayhdyskunta noussut sitkeällä työllä
33 Antigua Casa de Guardia, Málagan viinikeidas
37 Lyhyt katsaus Espanjan kirjallisuuden historiaan, I osa
44 “…ja syksyllä jälleen tavataan” kesänovellin I osa
49 Nivelsairauksia
52 Pedro-papin porinoita
54 Arkkipiispa John Vikströmin haastattelu
56 Matkavinkki
58 Espanjalainen keittiö
60 Noticias de España
62 Suomalaisten lasten koulunkäynti Aurinkorannikolla
64 Costa Blanca
69 Costa del Sol
77 Lasten suusta

[/toggle]