Olé-lehti 6/1987

Olé-lehti 6/1987

Olé-lehti 6/1987

Notaarin tehtävät

Notaari on usein ensimmäinen virkamies, johon ulkomaalainen Espanjassa törmää.

Mennään bussilla

Linja-autossa on tunnelmaa koko matkan Suomesta Espanjaan.

Suomi-Espanja-seura 30v

Ystävyysseurana alkanut yhdistys on kasvanut vuosien aikana 1300-henkiseksi.

Pääkirjoitus: Olé-lehdessä tapahtuu aina...

Olimme juuri syyskuun loppupuolella saaneet uuden toimistomme valmiiksi ja viimeiset verhot ripustettua, kun siellä lokakuun 1. päivänä syttyi tulipalo. Palon syynä oli oikosulku sähkökäyttöisessä ovikellossa, mikä sysytti kellon yläpuolella olleen rullaverhon tuleen. Koska kello ja verho olivat muovia, ne aiheuttivat runsaasti savu- ja nokivahinkoja. Toimisto oli siten kokonaan maalattava uudelleen. Palokunnan murtama turvaovi oli tietysti myös vaihdettava uuteen. Palon syttymishetkellä ei toimistossa ollut ketään.

Paikallinen sanomalehti otsikoi uutisen “Tulipalo Jakelupisteen toimituksessa”. Onni onnettomuudessa oli se, että olimme ehtineet hankkia vakuutuksen. Toimintaamme palo vaikutti lamaannuttavasti. Uutteran aherruksen jälkeen saimme kuitenkin toimistomme avattua uudelleen entistä ehompana marraskuun 2. päivänä.

Uusi sopimus

Olé-lehti on solminut Suomessa olevan tili- ja lakiasiantoimisto Count-Law Oy:n kanssa yhteistyösopimuksen. Kyseinen toimisto on Suomessa ainoa Suomen ja Espanjan välisten asioiden hoitoon niin yksityisten kuin yritystenkin osalta erikoistunut lakiasiantoimisto. Henkilökunta hallitsee kansainvälisen sopimusjuridiikan, verotuksen ja sopimusoikeuden ja pystyy näin antamaan neuvoja ja opastusta asunnonhankinnassa, oleskelu- ym. lupa-asioissa sekä verotusasioissa niin Suomessa kuin Espanjassakin. Count-Law Oy:n palveluksessa on Suomessa asuva Juan de Campos, joka on omassa maassaan erikoistunut vakuutusasioihin. Näin kielellinen kommunikaatio vastaavien espanjalaisasiantuntijoitten kanssa sujuu kitkatta ja ilman väärinkäsityksiä.

Opaskirja

Monipuolinen informaatio kaikista Espanjaan liittyvistä asioista on sitä tarvitseville suomalaisille ensiarvoisen tärkeätä. Kehittääksemme ja parantaaksemme lehden sisällön tasoa olemme solmineet myös toisen sopimuksen, jolla on kauaskantoiset seuraamukset. “Instituto de Propietarios Extranjeros, S.A.”, eli ulkomaalaisten kiinteistönomistajien instituutti on mm. julkaissut todennäköisesti alan ansiokkaimman asunnonosto-oppaan. Tätä opaskirjaa on painettu englannin-, saksan- ja hollaninkielillä ja käännöstyö norjan-, ruotsin- ja japaninkielille on käynnissä.

Olé-lehti on hankkinut yksinoikeuden toimittaa kirja suomenkielisenä. Kirjaan lisätään suomalaisten tarpeita palveleva laaja ns. Suomi-osa. Koko kirjan sivumäärä lähentelee 200. Club Olé:n jäsenet saavat tietysti kirjan jäsenhintaan. Enemmän aiheesta seuraavassa numerossa.

Club Olé:n jäsenet ovat tekemämme erillissopimuksen mukaan ryhmäjäseninä Institutossa ja siten yrityksen ammattitaitoinen henkilökunta on meidänkin käytettävissämme. Jos haluatte, voitte kirjoittaa instituuttiin englanniksi osoitteeseen Apartado 35, 03710 CALPE. Kirjeessä on oltava viitteenä Club Olé -jäsennumeronne. Mikäli haluatte käydä kirjeenvaihdon suomenkielellä, voitte tehdä sen Olé-lehden kautta.

Nyt solmimamme sopimukset takaavat lukijoillemme entistä parempaa ja asiantuntevampaa tietoa. Toisaalta nopeus tiedon saannissa lisääntyy merkittävästi ja näin ovat suomalaiset niiden joukossa, jotka ensimmäisinä saavat uudet tiedot käyttöönsä. Olé-lehden kunnianhimoisena tavoitteena on olla eturivissä informaation tason ja nopeuden suhteen. “Luulo ei ole tiedon väärti”, sanotaan.

Koska tämä on vuoden viimeinen numero, toivotamme kaikille lukijoillemme juhlavaa itsenäisyyspäivää, rauhaisaa joulua ja entistä parempaa uutta vuotta 1988.

Stig Westerdahl

Sisällysluettelo

6 Resumen
8 Pääkirjoitus
10 Notaarin pääasialliset tehtävät
15 Mennään bussilla
23 Yksilöllinen varhaiseläke
25 Suuret mahdollisuudet hengelliseen työhön
30 Suomi-Espanja-seura 30 vuotta
33 Espanja-87
36 Näyttelyhuoneistot
41 Sisustustaiteen suurmyymälä
43 Viikingistä Rasputiiniksi
44 Polarsol S.A.
47 Espanjan aurinko ja Puolimatkan taito
50 Minunkin kouluni
52 Ellun pipanoita
55 Sylvesterin päivä
57 Mallorcalla kuultua
59 Lukijan kynästä
60 Uutisia
62 Konsulinvirasto ilmoittaa
65 Opas Espanjan viineistä ilmestynyt
68 Helsingin palolaitoksen soittokunta Aurinkorannikolla
70 Euroshekkikortit ja euroshekit
74 Viva Espanja -kirja

 

Tilaa lehti     Digilehti

Strand Properties


0

Your Cart