”Olen raikastanut kuvaa Aurinkorannikosta”

”Olen raikastanut kuvaa Aurinkorannikosta”

Kirsi Oras on aktivoinut suomalaisia Suomelayhdistyksen puheenjohtajana ja esitellyt Aurinkorannikon asuntoja tosi-tv:ssä kiinteistönvälittäjänä.
Nauravainen, rempseä ja lämmin Kirsi Oras uskoo, että on vaikuttanut Aurinkorannikon suomalaisyhteisöön positiivisella tavalla.

Miten koet vaikuttaneesi Aurinkorannikon suomalaisyhteisöön?

Toivottavasti positiivisella tavalla – ja ehkä aika paljonkin.
Ensinnäkin Suomelan kautta olen saanut porukan aktivoitumaan. Se on kasvanut alle 800 jäsenestä yli 1 700 jäsenen yhdistykseksi. Ei tuollaista muutosta saada noin vain aikaiseksi. En toki ole tehnyt sitä yksin.
Varmasti myös viime keväänä esitetyn Unelma-asunto Espanjassa -televisio-ohjelman kautta olen ollut raikastamassa ja nuorentamassa kuvaa Aurinkorannikosta. Tämä on elinvoimaista ja hienoa aluetta asua. Eikä siinä ohjelmassa näkynyt yhtään kännikalaa, mikä on edelleen se stigma.

Strand Properties

Mikä sinut toi Aurinkorannikolle?

Työ ja aurinko. Vuosi oli 2017. Minulla oli ollut pitkään tunne, että kotini on täällä. Sitten tarjoutui mahdollisuus ostaa Sunloma-yrityksestä osuus. Hyppäsin tuntemattomaan. Se oli jotenkin kristallinkirkasta, että tämä polku minun pitää katsoa. Enkä ole katunut. Vuodet ovat menneet nopeasti. Niihin mahtuu huikeita onnistumisia, mutta on siellä myös suuria ongelmia, oppimista
ja erehdystä. Nyt firma pyörii hyvin.

Miten päädyit Suomelan puheenjohtajaksi?

Kun menin vuonna 2020 Suomelaan harrastamaan teatteria, en arvannut, että olisin vajaan puolen vuoden päästä puheenjohtajana. Yhdistys oli hieman heikossa hapessa, eikä kovin vetovoimainen. Keski-ikä oli todella korkea. Silti siellä oli iloa ja hyvää fiilistä. Halusin edesauttaa, että se säilyy ja jatkuu.
Olen tunneälykkö. Teen paljon vaiston mukaan. Silloin tuntui, että minulla on jotain uutta kipinää ja nuorekkuutta annettavana Suomelalle. Se tosin on hauskaa, että olin silloin 46-vuotias, mutta pystyin määrittämään itseni nuoreksi. Riippuu aina kontekstista.

Miten olet vaikuttanut omaan alaasi ja yhdistyskenttään täällä?

Silloin kuin aloitin vuonna 2017, kukaan kiinteistönvälittäjä täällä ei ostanut ammattikuvaajien kuvia tai tehnyt ammattitason myyntivideoita. He ihmettelivät, miksi hukkaamme rahaa sellaiseen. Muut myivät asuntoja järkyttävillä kännykkäkuvilla, joissa lojuu likaisia alushousuja keskellä lattiaa ja tiskejä pitkin pöytiä.
Me myös myimme etänä asuntoja videoiden avulla ja videonäyttöjen kautta jo kauan ennen koronaa. Koen, että me nostimme siinä sen riman, ja muut tulivat perässä. Nykyään kaikki hyvät toimistot tekevät kuten me.
Yhdistystoiminnan saralla olen tiivistänyt eri yhdistysten yhteistoimintaa. Hieman tuulettanut sitä kenttää.
Suomelassa oli ollut pitkään niin, että puheenjohtaja päättää jokaikisen asian. Kun on 30 kerhoa ja 1 700 jäsentä, ei se ole mahdollista, vaikka olisi 24 tuntia päivässä siinä kiinni. Olen vähän modernisoinut tapoja. Yhdistyksestä ja sen jäsenistä on tullut itseohjautuvampia. Se on edellytys sille, että kasvetaan ja kehitytään.

Oletko ollut vastaavissa tehtävissä Suomessa, ja miten se eroaa Espanjasta?

Olin kiinteistönvälitysalalla myös Suomessa. Täällä se on ihan erilaista ja kokonaisvaltaisempaa työtä. Suomessa en järjestänyt remonttipalveluja, sisustuspalveluja, enkä auton katsastuksia tai hälytysjärjestelmiä. Minulle on sanottu, että olen Costan Google. Olen ulkomaalaisille enemmänkin home hunter enkä kiinteistönvälittäjä.
Yhdistystoiminnasta minulla ei ollut juurikaan kokemusta. Olin ollut vain kauppiasyhdistyksissä, mutta ei se ollut tällaista.

Onko Aurinkorannikko avannut sinulle uusia mahdollisuuksia?

On. Olen saanut mahdollisuuden elää täällä ja laajentaa liiketoimintaani. Olen kiitollinen itselleni siitä, että uskalsin hypätä ja lähteä. Ja kiitollinen, että ihmiset ovat antaneet minulle luottamuksen yrittäjänä ja yhdistyksessä. Ei mene päivääkään, etten ajattele, että jos olisin jäänyt Suomeen, elämä olisi ihan toisenlaista. Aurinkorannikko on avannut myös rakkauden.

Mitkä koet suurimmiksi haasteiksi?

Työn saralla kilpailu on hemmetin kovaa. Joka päivä oma paikka pitää lunastaa.
Yhdistystoiminnassa ongelma on se, että asioihin on hirveän monta näkökulmaa ja periaatteessa kaikki voivat olla oikeassa. Minun pitäisi olla kuin Salomon, joka tekee päätöksen. Suomalaiset ovat kovin intohimoisia. Monille oma yhdistys on rakas ja tärkeä, ja se herättää tunteita. Kun ne alkavat kuohua, niiden käsittely niin, että saadaan hyvä lopputulema, on ollut iso haaste.

Mitä sinulla on juuri nyt meneillään?

Valmistelemme yhdistyksessä kauden avausta, kun lokakuun toinen päivä startataan.
Työrintamalla on hommattu listauksia sormenpäät verillä. Syyskuun alussa alkaa aina vuoden kovin myyntiaika. Jouluun asti se on yhtä rallia.
Vielä on auki, tuleeko tv-ohjelmalle jatkoa. Olisi kivaa tehdä toinen kausi, siitä tulisi varmasti erilainen.

Kuka? 49-vuotias Kirsi Oras.
Missä asut? Alhaurín el Grandessa, Málagan maakunnassa.
Mistä olet kotoisin? Sastamalasta.
Keitä perheeseesi kuuluu? Avopuoliso Franck, tytär Evita sekä kolme koiraa Mooses, Maisa ja Prinsessa.
Mikä on ammattisi? Kiinteistönvälittäjä.
Mistä sinut tunnetaan? MTV3-kanavalla tänä vuonna esitetystä Unelma-asunnot Espanjassa -tv-ohjelmasta ja omasta kiinteistönvälitysbisneksestä. Olen myös Aurinkorannikon suurimman suomalaisyhdistyksen, Suomelan puheenjohtaja.0

Your Cart