Ota haltuun Espanjan terassien uusi etiketti

Ota haltuun Espanjan terassien uusi etiketti

Koronakaranteenin rajoitukset laittoivat ravintoloiden säännöt uusiksi.
Eri karanteenivaiheet vaikuttavat eri tavoin ravintolatoimintaan.

Osa ravintoloista on pysynyt kiinni karanteenipurkauksen 1. vaiheen ajan, osa on avannut ovensa sopeuttaen toimintansa uusien säännösten mukaan. Jussi Portaankorva, joka avasi ravintola Bar Himan ovet heti Fuengirolan päästessä 1. vaiheeseen, kertoo, että kaikki on sujunut hyvin. Hän neuvoo, miten terasseilla nykyisin toimitaan.

Strand Properties

Málagan maakunta pääsi karanteenipurkauksen toiseen vaiheeseen 1. kesäkuuta, mutta alla kerrotut ensimmäisen vaiheen määräykset pätevät edelleen osassa maata, esimerkiksi Madridissa ja Barcelonassa.

Karanteenipurkauksen 1. vaihe

Ravintoloiden sisätilat eivät olleet lainkaan käytössä. Sisään pääsi vain vessaan. Esimerkiksi Bar Himassa olisi normaalisti ollut sisällä asiakaspaikkoja 26, mutta ne eivät saaneet olla käytössä. Terassi sai olla 50% käytössä, Bar Himan kohdalla tämä tarkoitti, että kun normaalisti asiakaspaikkoja olisi 20, nyt niitä oli 10.

Fuengirolassa sijaitsevan Bar Himan Jussi Portaankorva avasi ravintolansa heti sen ollessa mahdollista, tosin tiukin rajoituksin ja hygieniasäännöin.

Pöytien välillä tuli olla kahden metrin väli, koskien kuitenkin pöytäseurueita. Pöytiä sai yhdistää isomman seurueen sattuessa paikalle ja silloin kahden metrin väli koskee muita pöytäseurueita. Seurueen enimmäiskoko oli 10 henkilöä.

Asiakkaalle ei tuotu ruokalistoja hygieniasyistä.

Ainakaan Bar Himan terassilla ei ollut aikarajaa, kuinka kauan siellä sai istua kerrallaan.

Aukioloajat olivat normaalit. Asiakkaiden innostus tulla terassille vaihteli, mutta pöytävarauksia ei tarvinnut tehdä. Mahdollisille pöytää odotteleville seisoskelijoille ei saanut tarjoilla edes turvaväleistä kiinni pitäen. Tämä sääntö on voimassa myös 2. vaiheeseen siirryttyä.

Karanteenipurkauksen 2. vaihe

Baariin sisään saa tämähetkisen tiedon mukaan ottaa 40–50 % asiakaspaikoista.  Bar Himan keittiö avataan keittiö ja aloitetaan suomalaisten tapasten tarjoilu. Pöytäseurueen maksimikoko on nyt 15.

Iltaohjelmaa sisätiloissa ei todennäköisesti tule olemaan ennen syksyä, eikä ulkona grillata makkaraa.

Vaikka asiakkaita otetaan sisätiloihin, asiakas ei saa mennä tiskille tilaamaan tai maksamaan tai muunkaan asian vuoksi.

Turvaväleistä pidetään edelleen tarkasti kiinni.

Baarihenkilökunnalla täytyyi olla sekä maski että hanskat. Asiakas saa yleisestä maskipakosta huolimatta istua pöydässä ilman kumpaakaan. Jos asiakas käy vessassa, hänen tulee desinfioida kätensä, johon baari tarjoaa desinfiointiaineen.

Lasku maksetaan mielellään kortilla hygieniasyistä.

Baarin henkilökunta desinfioi pöydän aina asiakkaan jälkeen. WC desinfioidaan kuusi kertaa päivässä.

TEKSTI ja KUVAT: Satu Väisänen

Haluatko tietää enemmän Espanjasta? Tilaa Olé-lehti kotiisi.

Tilaa Olé-lehti0

Your Cart