Pääsiäisviikon ABC Aurinkorannikolla ja Torreviejassa

Pääsiäisviikon ABC Aurinkorannikolla ja Torreviejassa

Pääsiäisviikosta saa eniten irti lähtemällä katsomaan kulkueita. Tässä opas Aurinkorannikon ja Torreviejan kuuluisimmista ja kiinnostavimmista kulkueista.
Pääsiäiskulkueita Torremolinosissa.

Pääsiäisviikon tapahtumat Espanjassa ovat vertaansa vailla. Miltei kaikilla paikkakunnilla on omat pääsiäiskulkueensa. Kulkueita on pääsiäisviikon jokaisena päivänä aina palmusunnuntaista itse pääsiäiseen saakka.

Strand Properties

TORREMOLINOS

Myös Torremolinosissa kulkueet aloittavat jo palmusunnuntaina. Kuten muuallakin Espanjassa, pääsiäisviikko alkaa messulla, jossa palmun- ja oliivinoksat siunataan Madre del Buen Consejo -kirkossa kello 10.00. 

Malkamaanantaina Torremolinoksen San Miguel Arcángel -kirkossa on pääsiäiskonsertti kello 18.30. 

Poikkeuksellisesti Torremolinoksessa ei tänä vuonna ole kiirastorstain kulkuetta, mutta siinä normaalisti kuljetettavat patsaat ovat esillä kiirastorstain messujen yhteydessä kello 18.00 ja 22.00 Cristo Resucitado -kirkossa. 

Torremolinosin pitkänperjantain suuret tapahtumat ovat niin ikään kärsimystie kulkueet. Kello 09.00 aamulla liikkeelle lähtee Carihuelan Nuestra Señora del Carmen kirkolta kärsimyskulkue, kulkien Carihuelan alueella.

Kello 12.00 Buen Consejo -kirkolta toinen kärsimyskulkue päättyen messuun kello 17.00 samassa kirkossa.

Pitkäperjantain yön kulkueessa kannetaan tuttuun tapaan patsaita. Kulkue lähtee kello 19.00 Madre del Buen Consejo -kirkolta. Kulkueessa kannetaan kahta patsasta. Sen reitti on seuraava: Calle Madre del Buen Consejo, Avenida Manantiales, Plaza Costa del Sol, Avenida Palma de Mallorca, Avenida Joán Miró, Calle Dr. Jiménez Encina, Calle García de la Serna, Calle Rafael Quintana Rosado, Calle Europa, Avenida Isabel Manoja.

FUENGIROLA

Fuengirolan pääsiäisen tapahtumiin osallistuvat veljeskunnat on jaettu kahteen: Katujat ja Jumalan kunniaa ylistävät. Katujiin osallistuvat: Yacente eli kuoleva, Cautivo eli vangittu, Fusionada useita vanhemmista veljeskunnista yhdistetty ja Pasión eli kärsimys -veljeskunnat.  

Kunniaan osallistuvat veljeskunnista seuraavat: Carmen, Rocío ja Rosario. Nämä kaikki viittaavat eri Marian hahmoihin. Carmen on Karmeliittavuoren ilmestyksen Maria, Rocíon (paikkakunta Espanjassa) ilmestyksen Maria ja Rosario eli rukousnauhan Neitsyt Marian veljeskunnat.

Fuengirolassa ensimmäiset kulkueet ovat niin ikään palmusunnuntaina. Niissä kannetaan siunattuja palmun- ja oliivinoksia, mutta ei vielä patsaita. Kulkueet lähtevät seuraavasti: 10.30. Avenida Jesús Cautivolta. Kulkue kulkee reittiä: Avenida Jesús Cautivo, Concepción Guidet, Carmenin kirkko. Kulkue päättyy kello 11.30. Toinen kulkue lähtee liikkeelle Pintor Nogales -kadulta kello. 11.30 ja kulkee tunnin verran reittiä: Calle Emancipación, Plaza Constitución, Rosarion kirkko. Kolmas lähtee kello 10.30 Parque de España -puistosta Auditorion edestä ja kulkee Nuestra Señora del Carmen -kirkolle, jossa on kulkueen päätteeksi messu.  

Fuengirolan Kiirastorstai

Fusionada -kulkue lähtee kello 20.30 veljeskunnan rukoushuoneelta osoitteesta Calle Pintor Nogales, 2. Se kulkee Plaza de la Constituciónin, Plaza de Los Chinorrosin ja Frasquita Jaimen kautta palatakseen rukoushuoneelle kello 01.00.

Kiirastorstaina kulkee myös Pasión -veljeskunta. He lähtevät rukoushuoneeltaan Calle Casaresilta kello 20.30. Kulkue kulkee Avenida de Mijasin, Plaza de la Constituciónin, Calle Camilo José Celan ja Calle Córdoban kautta takaisin rukoushuoneelleen, jonne se saapuu kello 01.30.

Fuengirolan Pitkäperjantai

Fusionada aloittaa pitkäperjantain kulkueensa Rosario-kirkolta kello 12.00. Se kulkee Plaza de la Constituciónin, Calle Cervantesin ja Plaza Braillen kautta kello 13.00 saakka.

Samaan aikaan kello 12.00 lähtee Cautivo -kulkue Plaza del Carmen -kirkolta. He kulkevat Concepción Guideti ja Santísima Trinidadin kautta palatakseen kirkolle kello 13.00.

Pitkänperjantain iltakulkueet ovat pidempiä. Fusionada lähtee liikkeelle kello 20.30 Calle Pintor Nogalesilta. Se kulkee reittiä: López Ruíz, Avenida Matías Sáenz de Tejada, Avenida Conde San Isidro, Plaza Constitución, Camino Coín, Plaza de los Reyes Católicos, Avenida Juan Gómez Juanito, Avenida de la Estación, López Ruíz ja päättyy kello 01.00 Pintor Nogalesiin.

Yacente -veljeskunta kulkee 20.15 – 01.00 lähtien ja palaten rukoushuoneelleen osoitteessa Calle Camilo José Cela, 10. Heidän reittinsä kulkee seuraavien katujen kautta: Avenida Conde San Isidro, Cuesta, Palangreros, Larga, España, Plaza de la Constitución, Conde San Isidro, Camino de Coín. 

Pasión veljeskunta lähtee kello 20.00. Se kulkee reittiä Calle Párroco Juan A. Jiménez Higuero, Calle Triana, Avenida Estación, Plaza de la Constitución, Camino de Coín, Calle Córdoba. Kulkue päättyy kello 23.00

Pääsiäissunnuntai Fuengirolassa

Cautivo-kulkue juhlistaa pääsiäistä lähtemällä liikkeelle kello 11.30 aamulla ja palaten kello 14.30. Kulkue kulkee reitillä: Avenida Jesús Cautivo, Maestra Concepción Guidet, Avenida de Los Boliches, Plaza del Carmen, Iglesia, Concepción Guidet.

TORREVIEJA

Torreviejan kiirastorstai

Inmaculada Concepción -kirkolta lähtee täysin hiljainen kulkue kello 22.30. Kulkueeseen osallistuvat Vera Cruz, Padre Jesús en Samaria sekä Maria Santísima del Silencio -veljeskunnat. Reitin varrelle jäävät: Caballero de Rodas, Campoamor ja Orihuela. 

Toinen kiirastorstain kulkueista on Piedad-veljeskunnan kulkue. Plaza del Calvariolta kello 00.00 liikkeelle lähtevä kulkue kulkee reittiä: Santísima Trinidad, Maria Parodi ja Caballero de Rodas. 

Torreviejan Pitkäperjantai

Peräti viisitoista eri veljeskuntaa lähtee kello 19.30 koko kirkkovuoden tärkeimpään kulkueeseen Inmaculada Concepción -kirkolta. Kulkue kulkee Plaza de la Constituciónin, Patricio Pérezin, Zoan, Ulpianon ja Caballero de Rodasin kautta takaisin lähtöpaikkaansa.

Pääsiäisviikko pähkinänkuoressa: Espanjassa toimivat veljeskunnat ovat pitkälti vastuussa pääsiäisviikon tapahtumista. Veljeskunnat ovat maallikkojärjestöjä, ikään kuin kristillisiä kerhoja. Heillä on omat rukoushuoneensa, joissa he kokoontuvat, sekä omat asunsa ja tunnuksensa, joita he käyttävät kulkueissaan. Koska useimmissa kaupungeissa on lukuisia veljeskuntia, pääsiäisviikolla niiden toimia ohjaa veljeskuntien keskusjärjestö. Keskusjärjestössä he päättävät keskenään, yhteistyössä kaupunginhallituksen ja poliisin kanssa, mitä reittiä, minä päivänä ja mihin aikaan kukin veljeskunta voi kaupungissa pääsiäisviikolla kulkea. Kullakin veljeskunnalla on omat patsaansa, joita he kantavat kulkueessa sovittua reittiä pitkin. Joillakin veljeskunnilla patsaita on useitakin. Patsaat kuljetaan koristeltujen telineiden päällä. Telineet ja patsaat (espanjaksi trono) painavat satoja kiloja, joten niiden kantajien vuorot ja kantopaikat pitää myös sopia huolella etukäteen. Nämä luonnollisesti sovitaan veljeskunnan kesken. Joillakin veljeskunnilla on myös omat soittokuntansa. Toiset taas kulkevat täydessä hiljaisuudessa.

TEKSTI: Liisa Väisänen0

Your Cart