SE 116/2005

SE 116/2005

SE 116/2005

Lasse Lehtinen Fuengirolassa

Kirjoistaan ja televisiosta tuttu euroedustajamme Lasse Lehtinen kävi fuengirolalaisessa kirjakaupassa kertomassa urastaan kirjailijana.

Kesä tulee, mikä muuttuu?

Kesän tulo tarkoittaa joillekin yrittäjille toiminnan kurssin perusteellista tarkistamista.

Turistikirkon 25-vuotisjuhlat

Turistikirkko vietti 25-vuotisjuhlia Fuengirolassa, Skandinaavisessa Turistikirkossa, maaliskuun 19. ja 20. päivä.

Pääkirjoitus: Elämässä on sääntöjä

Kerromme tässä lehdessä, kuinka yllätykseksemme havaitsimme, että Enetin internetsivuja ylläpitävä Net Media Team on varannut itselleen internet-domaineja, joilla ei ole mitään tekemistä heidän toimintansa kanssa.

Selatessamme 14. huhtikuuta 2005 domain-listoja huomasimme vielä vapaita domainnimiä esimerkiksi: enettiry.com, enettiry.net, enettiry.biz, enettiry.info, enettiry.fi, e-netti.net, e-netti.org, e-netti.biz, e-netti.info, enetti.org, enetti.info, enetti.biz, suomiseura.net, suomiseura.info, suomiseura.biz, suomiseura.fi, suomi-seura.com, suomi-seura .net, suomi-seura.org, suomi-seura.biz, suomi-seura.info, suomiespanjaseura.com, suomiespanjaseura.net, suomiespanjaseura.org, suomiespanjaseura.biz, suomiespanjaseura.info, suomiespanjaseura.fi, aurinkorannikonkoulu.com, aurinkorannikonkoulu.net, aurinkorannikonkoulu.org, aurinkorannikonkoulu.info, aurinkorannikonkoulu.biz, aurinkorannikonkoulu.fi, benalmadenansuomalaiset.com, benalmadenansuomalaiset.net, benalmadenansuomalaiset.org, benalmadenansuomalaiset.biz, benalmadenansuomalaiset.info, benalmadenansuomalaiset.fi, emigrantti.com, emigrantti.net, emigrantti.org, emigrantti.info, emigrantti.biz, emigrantti.fi, helsingin-sanomat.net, helsingin-sanomat .org, helsingin-sanomat.biz, helsingin-sanomat.info, helsingin-sanomat.fi, aamulehti.net, aamulehti.org, aamulehti.biz, iltalehti.org, iltalehti.biz, ilta-lehti.com, ilta-lehti.net, ilta-lehti.org, iltalehti.biz, ilta-lehti.info, ilta-lehti.fi, ilta-sanomat.biz, turunsanomat.org, turunsanomat.biz.

Nämä domainit ovat käyttämättä, ilmeisesti siitä yksinkertaisesta syystä, että niitä ei tarvita. Eihän kukaan ”hamstraa” itselleen nettiosoitteita, joille hänellä ei ole mitään käyttöä? Eihän?

Enetin nettisivuja ylläpitävä Net Media Team on ainakin muiden domaineja itselleen rekisteröidessään syyllistynyt ahneuteen ja moraalittomuuteen. Jos käyttäytyisin samoin, minäkin voisin esimerkiksi rekisteröidä omiin nimiini vaikkapa www.helsingin-sanomat.org-domainin, mutta mitä ihmettä minä sellaisella tekisin? Ketä se palvelee, että www.olelehti.com tai www.ole.fi ovat varattuja domaineja, mutta eivät ole käytössä. Tulee mieleen väkisinkin, että oliko Enetin/Net Media Teamin tarkoituksena mahdollisesti myydä kyseinen domain Olé-lehdelle sitten, kun he katsovat siitä tarjottavan tarpeeksi rahaa? Olé-lehteä ei kuitenkaan ole vielä pörssissä noteerattu, joten odottavan aika saattaa tulla pitkäksi.

Jos kyseessä olisi todella ollut Ismo Ivakon veljellinen huolenpito siitä, ettei nimeämme vain käytettäisi vääriin tarkoituksiin, niin ehkä hän olisi ystävällisesti voinut mainita siitä Olé-lehdelle ja ehdottaa, että varaisimme domainit itsellemme. Tietysti tällaista samarialaistyötä tehdessä hänen firmansa on saattanut köyhtyä, sillä varaukset eivät ole ilmaisia. Ehkä Ivakko on rekisteröinyt firmalleen Vatikaaninkin domainin, varmuuden vuoksi, estääkseen sen käyttöä pornotarkoituksiin. Mitähän edesmennyt Paavi olisi moisesta tuumannut? Olisikohan Ivakko päässyt ihan pyhimykseksi asti?

Katia Westerdahl

Sisällysluettelo

1 Internetin avulla voi anastaa muutakin kuin rahaa
3 Pääkirjoitus: Elämässä on sääntöjä
4 Lisää ETA-pidätyksiä
5 Väkivaltainen asuntomurtoaalto Benidormin alueella
6 Kuninkaallista protokollapähkäilyä
7 Lasse Lehtinen Fuengirolassa
8 Kesä tulee, mikä muuttuu?
11 Interealty vaikeuksissa – Työntekijöiden palkat maksamatta
12 Flamencoa koko viikko
13 Espanjan Asuntopörssi
20 Taidemaalari, valmentaja ja malagalainen
21 Lukijan kynästä
22 Entistä erikoisempia hedelmätuttavuuksia
24 Ikea – Ihana ostospaikka
26 Alonsomania!
27 Turistikirkon 25-vuotisjuhlat
28 Liikunta tärkeää painonpudotuksessa
29 Kirjan ja Ruusun päivä tulee Kataloniasta
30 Club Finlandia Golfin retki Marokon Tangeriin
31 Andalusialainen vappuvisio
32 Työhön tai yrittäjäksi Espanjaan
33 Dianan haamuko Charlesin avio-onnen esteenä?
34 TVfinland
38 Matti Vienovirta

 

TILAA LEHTI

Strand Properties


0

Your Cart