SE 118/2005

SE 118/2005

SE 118/2005

Paluu valkoiseen kaupunkiin

José ”Pepe” Salobreña maalaa ja kirjoittaa ylistystä perinteelle ja arjen kauneudelle.

Sevilla – maailman kuningatar

”Sevilla on maailman kuningatar ja sen kahdeksas ihme.” Näin totesi kirjailija Lope de Vega.

Johan on markkinat!

Varhain tiistaiaamuna Fuengirolan kaduilla on vielä hiljaista, mutta feria-alueella ollaan jo täydessä työn touhussa.

Pääkirjoitus: Jankuttamisenkin uhalla…

Silläkin uhalla, että te lukijat kyllästytte vuodesta toiseen lukemaan samaa, toistan itseäni kuten joka syksy: hyvät muuttolinnut, kirjoittautukaa asukkaiksi kuntaanne!

Kuntien julkisten palvelujen tarve määritellään ilmoitetun asukasluvun perusteella. EU-apurahat anotaan samoin perustein. Espanjan turistialueilla on yleinen ongelma, että sairaalat, terveyskeskukset, postikonttorit ym. ruuhkautuvat pahasti loma-aikoina. Paikkakunnilla, joilla asuu paljon talvituristeja, ruuhkautuminen on ympärivuotista. Ikävä kyllä usealle suomalaisellekin jää sellainen kuva, että Espanjassa saa varata päivystävälle lääkärille menoon useamman tunnin… Mutta se ei pidä paikkaansa! Ruuhkautuneiden turistikeskuksien ympäristössä on paikkakuntia, joissa sairaalat toimivat tehokkaasti ja nopeasti. Näissä kunnissa henkilökunnan määrä on suhteessa potilaiden määrään ja Marbellan Costa del Solin sairaalan kahdeksan tunnin päivystysjonot ovat täyttä utopiaa. Postikin kannetaan koteihin joka päivä.

Henkikirjoittautuminen on yksinkertainen toimenpide. Se tehdään oman paikkakunnan kaupungintalolla. Kirjoittautumista varten ei tarvitse olla pysyvää oleskelulupaa (residencia). Pelkkä passi tai NIE-numero riittää. Ei tarvitse myöskään selvittää, mihin maksaa veronsa, asuuko kesät Suomessa, onko kesämökkiä vai ei. Pitää vain olla osoite sillä paikkakunnalla, minne haluaa henkikirjoittautua, olipa se pysyvä tai ei. Eikä saa lannistua, jos jono kaupungintalon henkikirjoittautumisosastolla vaikuttaa pitkältä – jokainen asukas, joka ei kirjoittaudu asukkaaksi kaupungintalollaan, tekee paikkakunnalleen karhunpalveluksen. Ennen kuin murisee, että posti ei löydä ajoissa perille, kannattaa muistella, onko empadronamiento hoidettu…ja kysyä naapuriltakin! Silläkin uhalla, että leimautuu hellapoliisiksi!

Tervetuloa muuttolinnut!

Katia Westerdahl

Sisällysluettelo

1 Fernando Alonsolle Príncipe de Asturias –palkinto
3 Pääkirjoitus: Jankuttamisenkin uhalla…
4 Puhdasta hiekkaa, kirkasta vettä
5 Kadulla juopottelu kiellettäneen lailla
6 Paluu valkoiseen kaupunkiin
8 Museo Histórico de Fuengirola
10 Sevilla – maailman kuningatar
11 Espanjan Asuntopörssi
18 Johan on markkinat!
20 Ups, täällähän on alushousut!
22 Säännöllinen liikunta on nyt Petralle rutiina
23 Salsakylpy keskellä Mijasia
24 Kukkosen grafiikkaa ja piirroksia
26 TVfinland
30 Tuominen teki paluun Suomelan puheenjohtajaksi

 

TILAA LEHTI

Strand Properties


0

Your Cart