SE 119/2005

SE 119/2005

SE 119/2005

Epätoivon voimalla Espanjaan

Syyskuussa alkaneet joukkoloikkausyritykset Marokon ja Espanjan välisillä rajoilla ovat uusi luku taistelussa laitonta maahanmuuttoa vastaan.

Tietoa lintuinfluenssasta

Lintuinfluenssa on H5N1-viruksen aiheuttama tarttuva tauti, joka on tähän mennessä sairastuttanut siipikarjaa erityisesti Kaakkois-Aasiassa.

Elämää ei kannata pelätä – syövästä huolimatta

Vakava sairaus on mieltä mullistava kokemus. Syöpä on edelleen pelottava sana, kun se osuu omalle kohdalle.

Pääkirjoitus: Kultaa taivaasta

Sydäntä särkee, kun toimistossamme vierailevat lukijat katselevat pettyneinä harmaalle syystaivaalle ja päivittelevät säiden huonoutta. Lähes vuosisataan Espanja ei ole kokenut niin kuivaa vuotta, kuin kulunut on ollut ja sateesta on syytä iloita – vaikkakin vain empatian nimissä. Ymmärrän kyllä hyvin, että Suomessa on moni saanut sateesta tarpeekseen ja että loma voi mennä piloille, kun odotettu aurinko ei paistakaan. Mutta kuivuus on maalle suuri ongelma, joka heijastuu meihin kaikkiin, vaikka sitä ei välttämättä tulisi ajatelleeksi.

Lukijamme ovat varmasti huomanneet, että vihannesten ja hedelmien hinnat Espanjassa ovat rajusti nousseet viime vuoden aikana. Tomaattien kilohinta kipusi välillä jopa yli kolmen euron. Tämä johtuu siitä, että kuivuuden takia sadot ovat vähissä – ja siten siis hinnat pilvissä. Kotitalouksien vedensäännöstelyt uhkaavat, mikäli vesivarastojen tilanne ei tulevina kuukausina radikaalisti muutu. Joissain paikoin maata ne on jo aloitettukin. Kaikkien eteläisten kuntien kaupunginjohtajat pyytävät asukkaitaan käyttämään vettä säästävästi. Nyt saa hyvällä omallatunnolla ajaa likaisella autolla! Se on ekologista! Tuntitolkulla letkulla lotraavaa naapuria saa ja pitääkin tölväistä. On tullut aika ajatella omaa nokkaa pitemmälle.

Kuivuusvaara ei viime päivien sateista huolimatta vielä ole läheskään ohi, joten tänä talvena jokainen sääkarttaan ilmestyvä sadepisara on ilon asia. Rannikkoalueilla on vesivarastoja alle vuodeksi. Kun ne ovat loppu, ne ovat loppu.

Katia Westerdahl

Sisällysluettelo

1 Epätoivon voimalla Espanjaan
2 Seurakunta juhlii
3 Pääkirjoitus: Kultaa taivaasta
4 Tietoa lintuinfluenssasta
6 Alicanten uudet koordinaatit
7 Ratkaisuja vesipulaan
8 Flamencon pyörteissä
9 Fuengirolan liikennejärjestelyt verkossa
10 Turisti-infojen talviaikataulut
11 Espanjan Asuntopörssi
19 Parilla sanalla…
20 Hyvinvointipalvelujen vientirengas kohta rannikolla
22 Elämää ei kannata pelätä – syövästä huolimatta
24 Luolaseikkailulle ja operettiin Kalevan matkassa
26 TVfinland
30 Luonnon oma apteekki

 

TILAA LEHTI

Strand Properties


0

Your Cart