SE 120/2005

SE 120/2005

SE 120/2005

Vuokrapakko?

Lokakuun lopulla asuntoministeri kohautti Espanjaa uudella suunnitelmallaan vuokra-asuntotilanteen parantamiseksi.

Suomeksi maailmalla

Kielen opiskelussa ei ole kyse pelkästä kielen kiemuroiden hallitsemisesta.

Iloiset seurakunnan juhlat

Aurinkorannikon seurakunnan 20-vuotista taivalta juhlittiin iloisissa merkeissä.

Pääkirjoitus: Leonor-kuume on vallannut Espanjan

Prinssi Felipen ja Letizian esikoisen syntymä on tehnyt tehtävänsä – avioliiton myötä hieman hiipunut monarkian suosio on nyt huipussaan Espanjassa.

Tulevan kruununperijättären syntyminen kuningashuoneeseen on aiheuttanut yksi toistaan hassumpia ilmeitä. Tiesittekö esimerkiksi, että kaikki Leonor-nimiset espanjalaiset naiset olivat oikeutettuja ilmaiseen lentoon Air Berlin -lentoyhtiöllä marraskuussa? Tuhannet espanjattaret tulevat arveluiden mukaan saamaan nimekseen Leonor ensi vuosien aikana. Eihän sitä koskaan tiedä, vaikka tarjous toistuisi! Leonor-nimen saava makeinen on niin ikään jo kilpailutettu.

Nykyaikaa kuvastaa se, että välittömästi prinsessan synnyttyä Espanjan kuningashuone varasi itselleen kaikki Leonor de Borbón -nimen mahdolliset kombinaatiot internetistä ja rekisteröi niiden domainit itselleen. Näin kukaan ei saa varattua domainia, jolla on Leonorin nimi ja jota voitaisiin ehkä käyttää epäsopivasti huomiota herättävällä nimellä. Yhteensä kuningashuone rekisteröi itselleen yli 200 domain-nimeä.

Tyttölapsen syntyminen kuningasperheeseen oli täysi yllätys, vaikka internet-domainien varauksista puhuttaessa spekuloitiin sillä, että uuden tulokkaan nimi ja joka sukupuoli olivat selvillä jo ennen iloista perhetapahtumaa. Www.leonordeborbon.com-domain nimittäin varattiin kuningashuoneen toimesta kuusi tuntia ennen perijättären syntymää. Kuningashuone kuitenkin selitti asian hyvin yksinkertaisesti: domainin rekisteröinti on kirjattu välittömästi perillisen synnyttyä, mutta aikaeron takia se on tullut Amerikan-aikaa voimaan jo kuusi tuntia ennen synnytystä.

Espanjaa odottaa nyt aikaa vievä perustuslain muutos, joka saattaa kiristää ennestään tämänhetkistä poliittista ilmapiiriä. Lisää aiheesta sivulla 4.

Tämän lehden sivuilla 20-21 kerromme Aurinkorannikon seurakunnan 20-vuotisjuhlasta. Kiitämme heitä koko Olé-kustantamon olemassa olon aikaisesta yhteistyöstä (olemme prikulleen yhtä vanhoja!) ja toivomme, että se jatkuu samoissa merkeissä ainakin seuraavat 20 vuotta!

Katia Westerdahl

Sisällysluettelo

1 Vuokrapakko?
2 Suomeksi maailmalla
3 Pääkirjoitus: Leonor-kuume on vallannut Espanjan
4 Tyttö tuli!
5 Vesiongelmia
6 Maahanmuuttajat yritteliäitä
7 Vaarallisia leluja pois myynnistä
8 Uusi koti salakuljetetuille apinoille
9 Andalusiassa kuin kotonaan
10 Jyrki Katainen Aurinkorannikolla
11 Espanjan Asuntopörssi
19 Maksu kulutuksen mukaan
20 Iloiset ja lämminhenkiset seurakunnan juhlat
22 Hyvinvointia ja elämäniloa Suomelassa
23 Lääkekulut kuriin lailla
24 Nostalgiset tuopin jäljet
26 TVfinland
30 Kastanja-aika

 

TILAA LEHTI

Strand Properties


0

Your Cart