SE 137/2007

SE 137/2007

SE 137/2007

Kasvava monarkian vastaisuus huolestuttaa

Espanjassa on ihmisryhmiä, jotka kyseenalaistavat monarkian tarpeellisuuden.

Vajaa kirja vuodessa

Yli kolmannes Málagan 18–30-vuotiaista ei avannut yhtään kirjaa viime vuonna.

Monikäyttöinen mustekala

Mustekala on espanjalaisen keittiön käytetyimpiä mereneläviä.

Pääkirjoitus

Kaksi kuollutta Alicantessa rankkasateiden takia. Saksalaismies kuoli Almuñecarissa hänen autotallinsa jouduttua tulvan alle. 1 500 autoa tuhoutui ja 30 ihmistä loukkaantui Marbellassa rankan raekuuron seurauksena. Aurinkorannikko hälytystilassa rankkasadevaroituksen takia.

Mitä ihmeen uutisia nämä ovat? Ja miksi Olé-kustannuksen lehdet puhuvat edelleen kuivuudesta, vaikka ferioillakin saa kahlata vedessä? En yhtään ihmettelisi, jos arvon lukija pohtisi näitä kysymyksiä. Kuivuus eteläisessä Espanjassa ei kuitenkaan ole ohi. Tällä hetkellä vesialtaissa on vettä vain vuoden ajaksi. Sataa pitää vielä ja paljon, jotta tilanne korjaantuisi. Joten ollaan edelleen varovaisia veden kulutuksen kanssa! Joka tänään säästää, huomenna ammentaa.

On mukavaa, kun on lokakuu ja muuttolinnut ovat jälleen joukolla palanneet kesälaitumilta tänne etelään. Suomalaisia on molemmilla rannikoilla paljon ja heillä on hyvä maine mukavina ja rauhaa rakastavina ihmisinä, jotka eivät häiritse toisia. Toimitukseemme tulee joka syksy espanjalaisia asuntojen omistajia, jotka hakevat nimenomaan suomalaisia vuokralaisia. Pidetään huolta, että maineemme säilyy! Suomalaiset eivät roskaa eivätkä käyttäydy väkivaltaisesti. Ja jos esimerkiksi itse pitää aamuvarhaisesta uinnista, pidetäänhän huolta, ettei naapureiden tarvitse siihen herätä. Toimitukseemme on tullut soittoja, joissa ihastellaan suomalaisten rohkeutta mennä aamulla jääkylmään kylpyyn, mutta samalla pyydetään, että nämä rohkeat huomioisivat työtätekevät ja koulua käyvät naapurit, joille joka minuutti unta on tärkeää. Polskutellaan siis metelöimättä!

Sydämellinen tervetuloa-toivotuksemme erityisesti Jasse-papille!

Katia Westerdahl

Sisällysluettelo

3 Pääkirjoitus
3 Kasvava monarkian vastaisuus huolestuttaa
4 Nyt Espanjassa puhuttavat
6 Lapsia pommitetaan makeilla ja rasvaisilla mainoksilla
7 Prepaid-puheluiden hinnat jyrkässä nousussa
8 Costa Blanca -uutiset
11 Costa del Sol -uutiset
14 Espanjan Asuntopörssi
22 Hedelmiä ja vihanneksia moneen eri makuun
24 Suomela tarjoaa vuoristovaellusta ja paljon muuta toimintaa
26 TVfinland
30 Monikäyttöinen mustekala

 

TILAA LEHTI

Strand Properties


0

Your Cart