SE 139/2007

SE 139/2007

SE 139/2007

Suomi 90 vuotta

Itsenäisen Suomen 90-vuotisjuhlia vietettiin ympäri Espanjaa.

Lihominen ja laiskistuminen huolestuttavat Espanjassa

Viime vuosikymmenien aikana Espanjan kansan vyötärölle on kertynyt kiloja.

Espanjalainen joulupulla

Loppiaisena nautittava pullakranssi Roscón de Reyes kuuluu espanjalaiseen jouluun.

Pääkirjoitus: Juhlaa, juhlaa, juhlaa!

Suomen 90. itsenäisyyspäivä oli upea espanjansuomalaisten juhla eri puolilla maata. On myös upea sattuma, että 6. joulukuuta on juhla Espanjassakin. Näin Suomi saattaa liputtaa itsenäisyyspäiväänsä samalla, kun isäntämaamme Espanja liputtaa perustuslain päiväänsä.

Monen suomalaisen mielestä Espanjan etelärannat olisivat täydellisiä, jos täällä jouluaattona sataisi lunta. 23 Espanjan-vuoden jälkeen olen jo tottunut lumettomaan jouluun. Mutta minustakin olisi kivaa, jos täällä edes joskus sataisi, edes vettä! Nyt monet lukijoistamme varmasti huokaisevat syvään – taas juttua kuivuudesta! Mutta enpäs sano enempää – katse taivaalle riittää. Hanat kiinni!

Joulunvietto Espanjassa on paljon mukavampaa, kuin useat suomalaiset uskoisivat. Kadut täyttyvät ihmisistä ja jouluvaloista, kauppojen näyteikkunat koristellaan juhlavasti ja joululaulut soivat. Paahdettujen kastanjoiden tuoksu leijuu ilmassa ja ilmapiiri on jouluisen iloinen. Olen usein sanonut, että espanjalaisesta joulusta ovat hartaus ja rauha kaukana – täällä se on valon ja ilon juhla, joka moninkertaistaa maalle tunnusomaisen valoisuuden ja ihmisten iloisuuden. Joulusta Espanjassa kannattaa ottaa kaikki irti. Muistattehan kaikki mennä joukolla itämaan tietäjien saapumista katsomaan 5.1.!

Koko toimituksemme toivottaa lukijoillemme, avustajillemme ja ilmoitusasiakkaillemme hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2008!

Katia Westerdahl

Sisällysluettelo

3 Pääkirjoitus: Juhlaa, juhlaa, juhlaa!
3 Lihominen ja laiskistuminen huolestuttavat Espanjassa
4 Tässä kuussa Espanjassa puhuttavat
6 Junaliput verkosta jopa 60 prosentin alennuksella
7 Kovaa kritiikkiä kouluruoalle
8 Costa Blanca -uutiset
11 Costa del Sol -uutiset
14 Espanjan Asuntopörssi
22 Suomi 90 vuotta
25 Sierra Nevadalla alkoi kausi
30 Espanjalainen joulupulla

 

TILAA LEHTI

Strand Properties


0

Your Cart