SE 183/2012

SE 183/2012

SE 183/2012

Koulu auki remonttikesän jälkeen

Kesän aikana lisäremonttia tehtiin 107 000 euron edestä.

Terveyddenhuoltolaki muuttui

Eläkeläisten ilmaislääkkeet ovat historiaa.

Espanja harkitsee teille nollatoleranssia

Espanjan liikennevirasto kaavailee nollatoleranssia alkoholin suhteen.

Pääkirjoitus: Kohti syksyä uudistusten kera

Käsissänne on SE-lehden historian ensimmäinen elokuun lehti. Syyskuusta lähtien teemme historiaa vieläkin enemmän, kun SE alkaa ilmestymään kahdesti kuussa, joka toinen tiistai. 20 vuoden kuukausittaisen ilmestymisen jälkeen lukijamme ovat saaneet tahtonsa perille.

Ilmestymistiheyden kasvattaminen tuo tiedottamiseemme lisää dynaamisuutta, mutta lehtiemme antamien tietojen oikeellisuudesta emme edelleenkään halua tinkiä. Mottomme on, että meidän ei tarvitse olla uutisoinnissa ensimmäisinä, mutta kun tiedon julkaisemme, sen on oltava mahdollisimman oikeaa.

On sitten asia erikseen, miellyttääkö tieto kaikkia. Esimerkiksi sivulla 20 antamamme tieto työkyvyttömyyseläkkeen verotuksesta tai verovapaudesta ei ole monellekaan miellyttävä, mutta sitäkin tarpeellisempi. Asia ei kuitenkaan ole uusi. Mikäli kaipaat lisätietoa, sitä löytyy Olé-lehdistä.

Tämän lehden ilmestymispäivä on myös koulun lukuvuoden 2012–13 ensimmäinen. Aurinkorannikon Suomalaisen Koulun tiedotuspolitiikassa on havaittavissa muutoksia avoimempaan suuntaan. Tämä on positiivinen asia kaikille.
Koulun edelleen menossa olevat remontti- ja laajennustyöt ovat varmasti ehtineet aiheuttaa harmaita hiuksia elokuussa toimensa aloittaneelle uudelle hallitukselle jo nyt. Tarvittava lisärahoitus ja uuden laajennustyön talousarvio, jota varten on kutsuttu koolle uusi kokous 6.9., herättävät vanhempien keskuudessa edelleen kysymyksiä, joihin koulun tulisi voida vastata totuudenmukaisesti ja avoimesti.

Hintojen ja alihankkijoiden kilpailuttaminen kannattaa, etenkin, kun rakentamista varten on otettava lainaa pankista. Toivon sekä uuden hallituksen että koulun johdon oppineen edeltäjiensä virheistä, ja että tämä kaikkien suomalaisten lippulaiva saisi tulevaisuudessa olla entistä suurempi ylpeydenaihe meille kaikille, sellainen Aurinkokoulu, jollaiseksi se alun perinkin oli tarkoitettu. Tämän yhteisen pyrkimyksen tiellä ei saisi kenenkään oma ego olla esteenä.
Toivotamme tälle lukuvuodelle valitulle rehtorille Ismo Karppiselle onnea pyrkimyksissään, kuten myös elokuussa toimeensa ryhtyneelle uudelle hallitukselle ja totta kai koko koulun henkilökunnalle.

Katia Westerdahl

Sisällysluettelo

3 Pääkirjoitus: Kohti syksyä uudistusten kera
3 Koulu auki remonttikesän jälkeen
4 Sekaisin rattiin
5 Terveydenhuoltolaki muuttui: eläkeläisten ilmaislääkkeet historiaa
6 Lakko sekoitti junaliikennettä myös Aurinkorannikolla
7 Espanja harkitsee teille nollatoleranssia
9 Alueuutiset: Mijas
10 Alueuutiset: Fuengirola
12 Alueuutiset: Benalmádena
13 Alueuutiset: Torremolinos
14 Alueuutiset: Torrevieja/Orihuela
15 Espanjan Asuntopörssi
20 Työkyvyttömyyseläkkeiden nollavero on myytti
22 Rannikon palvelut
24 Menossa mukana
28 TVfinland
30 Ostoksilla: Toisen käden kauppaa

 

TILAA LEHTI     Digilehti

Strand Properties


0

Your Cart