SE 214/2014

SE 214/2014

SE 214/2014

Isoäidin tapas-kierros

Torremolinosissa vietetään Ruta de la Tapa de la Abuela -tapas-kierrosta.

Tuoretta tietoa verotuksesta

Suomalaisille järjestettiin tiedotusseminaari laki- ja veroasioista.

Historiallinen Osuna

Osuna on sopiva kohde kirkkoja kiertävälle matkailijalle.

Pääkirjoitus: Tiukka tilanne vaatii peiliin katsomista

Aurinkorannikon suomalaisen koulun taloudellinen tilanne on äärimmäisen vakava. Olkoonkin, että aiheettomasti anottujen ja saatujen valtionapujen takaisinmaksu rasittaa taloutta juuri nyt, sitä ei mitenkään voi katsoa tilanteen aiheuttajaksi.

Koulun taloudellinen tilanne oli kutakuinkin hyvä niin kauan, kunnes rakennusfarssi – muuta nimikettä tästä ei voi käyttää – alkoi. Olen samalla linjalla niiden kanssa, joiden mielestä saman remontin maksaminen useaan kertaan on ollut suurin rasite koulun taloudelle. Koulun homesaaneeraukseen johtanut ja useat oppilaat sairastuttanut rakennustyö oli alun perin väärin hoidettu.

Ei tarvita kovinkaan suurta jälkiviisautta ymmärtämään, että koulu ei millään muotoa olisi itse saanut toimia sekä urakoitsijana että rakennuttajana, vaan siihen olisi pitänyt palkata täysin ulkopuolinen firma. Normaalitilanteessa koko korjaustyö olisi ollut rakennusfirman takuutyö. Nyt koulu maksoi saman remontin kaksi kertaa.

Aiheutunut taloudellinen vahinko oli moninkertainen verrattuna valtionapujen takaisinmaksuun. Tästä kertoo sekin, että uusi hallitus kertoi kannatusyhdistyksen kokouksessa maksamattomia rakennuslaskuja olevan vielä yli 200 000 euron edestä. Kokonaisuudessaan koulun kassasta on mennyt rakentamiseen ja remontoimiseen yli kaksi miljoonaa euroa. Homekatastrofiin johtanut rakennustyö maksoi melkein miljoonan, ja siihen korjausremontti päälle. Valtionapua on maksettu takaisin 97 000 euroa. Ei siis ole realistista syyttää valtionavun puuttumista koulun talousvaikeuksista.

Jotta koulun tulevaisuus saataisiin turvattua, olisi kuitenkin tärkeää, että Suomi myöntyisi antamaan valtionapua kaikille niille lapsille, Suomen kansalaisille, jotka koulussa haluavat opiskella. Ei tunnu kovinkaan kansainvälisyyttä tai vapaata liikkuvuutta edistävältä, että maan kansalaiset jaetaan tässä asiassa kahteen leiriin.

Toivon äänemme kuuluvan opetus- ja kulttuuriministeriössä. Tämänhetkinen tilanne on monelle perheelle kestämätön. On myös suuri vääryys, että vaatimus kotipaikkakunnasta Suomessa tulee vaikuttamaan maanmiestemme lailliseen statukseen Espanjassa.

Espanjan lait vaativat tänne kirjautumista, Suomen taas estävät sen näiden oppilaiden osalta. Vakituisesti Espanjassa asuvat taas joutuvat tekemään suoraa vilppiä, jotta heidän lapsensa voivat opiskella koulussa. Tätäkö varten vapaa EU-liikkuvuus on tehty?

Katia Westerdahl

Sisällysluettelo

3 Pääkirjoitus: Tiukka tilanne vaatii peiliin katsomista
3 Joel Lilo pyysi anteeksi Lepomäen omaisilta
4 Kulttuuriministeri kohtaa prinssiparin
5 Varainkeruukonsertilla yli 4 000 euroa uudelle seurakuntakodille
6 Prinsessa oikeudessa: “En muista, en tiedä, ei minun tietääkseni”
7 Koulukiinteistön mahdollista myyntiä ryhdytään valmistelemaan
8 Iloinen lukijamatka Montillaan
9 Alueuutiset: Mijas
10 Alueuutiset: Fuengirola
12 Alueuutiset: Benalmádena
14 Alueuutiset: Torremolinos
15 Alueuutiset: Costa Blanca
16 Rannikon palvelut
18 Yritysuutisia
19 Teuvo Peltoniemi luennoimaan alkoholin kohtuukäytöstä
20 Lukijapostia
21 Espanjan Asuntopörssi
26 Eija-Riitta Korhola kertoi kirjastaan ja elämästään meppinä
27 TV-tärpit
28 Menossa mukana
30 Matkalla: Historiallinen Osuna näyttäytyy upeimmillaan auringonlaskun aikaan

 

TILAA LEHTI     Digilehti

Strand Properties


0

Your Cart