[toggle title=”Pääkirjoitus: Naistenpäivän jälkipyykkiä”]
Naistenpäivän vietto Espanjassa alkaa joka vuosi muistuttaa yhä enemmän protestipäivää. Sen sijaan, että Espanjassa Suomen tavalla juhlittaisiin naisia, äitejä, tyttäriä, tätejä ja ystävättäriä, täällä naisia kehotetaan lakkoilemaan ja osoittamaan mieltään.
Hämmästyttävintä on, että EU-tilastojen mukaan naisen asema Espanjassa on kaikkea muuta kuin huono. En tarkoita tällä sitä, että naisten tarvitsisi tyytyä yhteenkään almuun, tasa-arvon pitäisi toki nykypäivänä olla itsestäänselvyys. Tarkoitan sitä, että jälleen kerran tuntuu siltä, että ongelmia paisutellaan, jotta niitä vastaan sitten voisi marssia.
Ihanneyhteiskunnassa ei ole naisiin kohdistuvaa perheväkivaltaa eikä raiskauksia, kotityöt jaetaan tasan kahtia ja tuloeroja naisten ja miesten välillä ei ole. Joidenkin vasemmistolietsojien juttuja kuuntelemalla tosiaan uskoisi, että Espanjassa ei nainen uskalla mennä ovesta ulos.
Kuitenkin tilastojen mukaan Suomessa on enemmän naisiin kohdistuvaa perheväkivaltaa kuin Espanjassa. Ruotsissa raiskaustapauksia on kaksikymmenkertaisesti Espanjaan nähden.
Toivoisin, että Espanjassa palattaisiin naisen juhlimiseen sukupuolten vastakkainasettelun sijasta, edes tuoksi yhdeksi päiväksi vuodessa.
Hyvää alkavaa kevättä!
Katia Westerdahl
[/toggle]
[toggle title=”Sisällysluettelo”]
3 Pääkirjoitus: Naistenpäivän jälkipyykkiä
3 Toistakymmentä Suomen ja Espanjan välistä lentoa myöhässä
4 Asuntojen hinnoissa suurin nousu 12 vuoteen
5 Espanjan isyysvapaat pitenevät neljään kuukauteen
6 Espanjan vuokralakiin jälleen muutoksia
8 Suomalaisasukkaiden määrä Espanjassa lähes tuplaantunut
9 Alueuutiset: Mijas
10 Alueuutiset: Fuengirola
11 Alueuutiset: Benalmádena
12 Alueuutiset Torremolinos
13 Alueuutiset: Costa Blanca
14 Rannikon palvelut (palvelukartta)
16 Yritysuutisia: Los Bolichesin kauppahalli
21 Asuntopörssi
23 Arjen ahertaja: Málagan enkeli
24 Menossa mukana
26 Matkalla: Ilo irti rantakauden avauksesta
[/toggle]