SE 320/2019

SE 320/2019

SE 320/2019

Aurinkorannikon yhteinen itsenäisyyspäivän juhla vaarassa

Yhdistykset kokoontuvat pikakokoukseen

Miljoonan suomalaisen maksukortit uusitaan

Näin toimit, jos olet Espanjassa!

Espanjassa ennätysmäärä suomalaisasukkaita

Pääkirjoitus: Juhlapaikka ei ole ongelma, eikä se ole kiinni hinnasta

Suomalaisilla on muutamia perinteitä, joita ilman suomalaisyhteisöä Aurinkorannikolla on vaikeaa kuvitella. Niistä takuulla tärkein on yhteinen itsenäisyyspäivän juhla. Yhteinen juhlamme oli vaarantua kaksi vuotta sitten, kun Aurinkorannikon suomalaisyhdistysten neuvottelukunta ASN ja evankelisluterilaisen seurakunnan tuolloinen pappi joutuivat erimielisyyksiin. Tilanne kuitenkin saatiin rauhoitettua ja juhla pidettiin.

Nyt ollaan uuden kriisin edessä. Kun juhlaan on aikaa kuusi viikkoa, järjestysvuorossa oleva yhdistys ilmoittaakin aivan puun takaa, ettei olekaan kykenevä hommaan. Voin hyvin ymmärtää, että juhlien järjestämiseen vaaditaan monen ihmisen työ ja sellaisia hartiavoimia, joita kaikkein pienimmillä organisaatioilla ei välttämättä ole. Sitä en ymmärrä, että asiaan herätään, kun juhliin on aikaa kuusi viikkoa. Onhan järjestysvuoro ollut tiedossa jo vuoden verran. Aivan yhtä vähän ymmärrän, että vedotaan juhlapaikan puutteeseen tai sen tuottamaan kustannukseen.

Aurinkorannikolla järjestettävä itsenäisyyspäivän juhla on pidetty aina Fuengirolan Palacio de la Pazissa. Poikkeuksen ovat tehneet ne vuodet, joiden järjestämisvuorossa on ollut Torremolinosin Kymppipaikka. Tuolloin juhla on järjestetty Torremolinosin kongressipalatsissa. Miksi yhtäkkiä Palacio de la Pazista on tullut ongelma, kun se tähän mennessä on ollut erinomainen ratkaisu?

Fuengirolan kaupunki antaa suomalaisten suurelle päivälle käyttöönsä kaikki mahdolliset puitteet: hienot tilat pilkkahintaan. Kyllä, pilkkahintaan. Kaupungintalolta hintaa tiedustellessani sain vastauksen, että se on jossain 160–200 euron paikkeilla riippumatta siitä, kuka juhlan järjestysvuorossa on.

Järjestelyjen ontuminen ei siis ole kiinni juhlapaikan puutteesta eikä sen hinnasta. Kiitos Aurinkorannikon suomalaisyhdistysten neuvottelukunnalle nopeasta reagoinnista yhteiseen asiaan.

Katia Westerdahl

Sisällysluettelo

3 Pääkirjoitus: Juhlapaikka ei ole ongelma, eikä se ole kiinni hinnasta
Kansainvälisille päiville useita suomalaishakijoita
Suomen etsityimpiin rikollisiin kuulunut pidätettiin Espanjassa
5 Espanjassa ennätysmäärä suomalaisasukkaita
6 Katalonian entisille johtajille jopa 13 vuoden vankilatuomiot
8 Málagan ja Sevillan välinen junayhteys nopeutuu
9
Alueuutiset: Aurinkorannikko
13 Alueuutiset: Costa Blanca
14 Granadan tunnelma hurmasi lukijamatkalaiset
16
Rannikon palvelut (palvelukartta)
18 Yritykset: Nordic Salon
19 Lukijapostia
20 Arjen ahertaja: Kari Kinnunen leipoo uusia hierojia
21
Espanjan asuntopörssi
27 Sofia-opiston avajaisissa flamencoa ja taiteilua
28
Menossa mukana
30
Matkalla: Valon kaupunki Cádiz

TILAA LEHTI    Digilehti

Strand Properties


0

Your Cart