SE 333/2020

SE 333/2020

SE 333/2020

Karanteenipurku ja direktiiviviidakko

Karanteenin purku alkaa 0-vaiheella. Seuraava vaihe alkaa näillä näkymin 11. toukokuuta.

Strand Properties

Suomalainen koulu toimittaa ruokapaketteja perheille

Kouluruokailun ollessa mahdotonta, ruoka tuodaan niin halutessa lasten kotiin.

Naisenergiaa Aurinkorannikolla

Naisyrittäjät laittavat hyvän kiertämään.

Pääkirjoitus: Tiedot muuttuvat nyt jopa tunneissa

On vaikeaa arvioida, kumpi tällä hetkellä vetää Espanjassa pidemmän korren: helpotus siitä, että edes vähäinen ulkoilu taas sallitaan, vai ihmisten kyllästyminen vapauden rajoittamiseen.

Kun hätätila julistettiin Espanjaan, kuolleiden määrä vuorokaudessa hipoi pahimpina päivinä jopa tuhatta. Silloin hätätila ja liikkuvuuden rajoittaminen minimiin tuntuivat ainoilta oikeilta keinoilta. Nyt tilanteen kohentuessa hätätilan jatkamisen tarpeellisuutta kyseenalaistetaan. Asiaa puidaan kongressissa seuraavan kerran 6. toukokuuta, jolloin hallituksen anoma jatkoaika ei ole ensimmäistä kertaa hätätilan alkamisen jälkeen itsestäänselvyys. Kaikki puolueet eivät sitä enää kannata.

Seuraava Suomalainen Espanjassa -lehti ilmestyy 2. kesäkuuta. Koska juuri tällä hetkellä tilanteet ja säädökset muuttuvat tiuhaan, tarjoamme lehtien ilmestymisen välillä ajantasaista ja luotettavaa tietoa olekustannus.com-sivuston kautta.

Tällä hetkellä Espanjassa vallitsee informaatiokaaos. Media julkaisee puolivalmiita tietoja tai ajatuksen tasolle jääneitä ideoita faktoina, jotka sitten leviävät sosiaalisessa mediassa.

Hallituksen politiikka tuntuu olevan, että ensin laitetaan asialle ministeri, joka lehdistötilaisuudessa kertoo hallituksen viimeisimmistä suunnitelmista, jotka sitten muuttuvat ennen kuin niistä tulee toimeenpanon mahdollistavia direktiivejä. Tilanteita seuraavien kannattaa kiinnittää erityistä huomiota tähän, sillä jopa juuri ilmestynyt, Espanjan terveysministeriön julkaisema oma ohjekirja alkaa sanoilla: kaikki tähän kirjoitettu voi muuttua, jos lopulta päätetään toisin

Katia Westerdahl


Sisällysluettelo

3 Pääkirjoitus: Tiedot muuttuvat nyt jopa tunneissa
3 Espanjan “uusi normaali”
4 Espanjasta uusia kotiutuslentoja
5 Ulkoilulupa innostaa ja jännittää
7 Alueuutiset: Aurinkorannikko
10 Rannikon palvelut (palvelukartta)
11 Naisenergiaa Aurinkorannikolla
11 Arjen ahertaja: Yrittäjyys veressä
12 Espanjan asuntopörssi


TILAA LEHTI     LUE DIGILEHTI0

Your Cart