SE 343/2020

SE 343/2020

SE 343/2020

Koronatestivaatimus Uudeltamaalta Espanjaan matkaavilta

Espanja listasi Uudenmaan korkean riskin korona-alueeksi.

Strand Properties

Joulun tärkeät päivämäärät

Espanjan joulu alkaa 22.12. jouluarvonnalla ja huipentuu loppiaiseen.

Espanjan koronarajoituksia puretaan jouluksi

Rajoituksia puretaan vaiheittain, ja joulun pyhinä voi jo matkustaa perheen luokse toiselle itsehallintoalueelle.

Pääkirjoitus: Hyviä uutisia

Vuoden 2020 lähestyessä loppua saamme viimeinkin vähän hyviäkin uutisia. Koronaviruksen toinen aalto alkaa väistyä Espanjassa ja rajoituksia on alettu purkaa.

Odottamattoman rankka viruksen toinen aalto on taitettu ajoittain hyvinkin ankarilta tuntuneilla toimilla, jotka aloitettiin jo syksyn alussa, kun tartuntaluvut alkoivat nousta. Ovatko koko maassa voimassa oleva maskipakko, rajoitukset yöllisessä liikkumisessa ja yritysten rajalliset aukioloajat lopulta tuottaneet tulosta? Vai onko kyseessä luonnollinen tartunta-aallon huipun talttuminen, jota seuraa kolmas aalto? Tähän on vaikeaa vastata.

Se, mikä on näkyvissä toisten Euroopan maiden tilannetta tarkastellessa on, että niissä maissa, joissa rajoituksia ei alussa tehty, ne ovat lopulta osoittautuneet välttämättömiksi. Itse virukselta ei tunnu säästyvän yksikään maa. Aivan eri keskustelu on se, kuinka luotettavia PCR-testit ovat. Kalliita ne ainakin ovat. Maiden välillä matkustavalle ne tuovat juuri nyt sievoisen summan lentolipun hinnan päälle.

Rokotetta odotellessa ei liikkumisrajoituksia tehokkaampia keinoja tunnu olevan käytettävissämme. Määräyksissä on paljon absurdeilta tuntuvia asioita ja ne ovat ajaneet monen yrittäjän umpikujaan, josta ainoa ulospääsy on ollut leipäjono. Silti ainakaan tähän mennessä yksikään maa ei tunnu kehittäneen mitään vaihtoehtoa sosiaaliselle rajoittamiselle.

Tätä kirjoitettaessa Espanjan ilmaantuvuusluku on 189 tapausta 100 000 asukasta kohden, Andalusian 147 ja Valencian itsehallintoalueen 200. Aurinkorannikolla ilmaantuvuusluku on 88. Suomalaisten suosimassa Torreviejassa tilanne on niin ikään hallinnassa, ilmaantuvuusluku on 51. Toivon tällä olevan positiivinen vaikutus yleiseen mielialaan Suomessa, jonne toinen aalto on ennättänyt muuta maailmaa myöhemmin.

Hyvää joulua ja parempaa uutta vuotta!

Katia Westerdahl


Sisällysluettelo

3 Pääkirjoitus: Hyviä uutisia
3 Helpotuksia koronarajoituksiin
4 Uudeltamaalta Espanjaan matkustavilta vaaditaan testi
6 Koronarokotukset alkavat Espanjassa 4. tammikuuta
7 Kanarian venesiirtolaisista polemiikki mantereella
8 Kun Málaga muuttui Australiaksi
10
Rannikon palvelut (palvelukartta)
11 600 kiloa suomalaista hyväntekeväisyyttä
12 Tuntematon sotilas herätti tunteita Fuengirolan rauhanpalatsissa
15 Espanjan asuntopörssi
20 Espanjan joulun tärkeät päivät

TILAA LEHTI     LUE DIGILEHTI0

Your Cart