SE 352/2021

SE 352/2021

SE 352/2021

Espanjan ensiaskeleet kohti “normaalia”

Yöllinen liikkumiskielto poistuu mm. Andalusiasta

Strand Properties

Tutustu Andalusian paratiisirantoihin

Esittelyssä upeat rannat Almeríasta Huelvaan

Oikeisto voitti Madridin aluevaaleissa

Voittajapuolue PP jäi 4 paikan päähän absoluuttisesta enemmistöstä

Pääkirjoitus: Kevät ja koronarokotetodistus

Andalusiassa asuvien suomalaisten suurin huolenaihe on viime viikkoina ollut, mistä ja miten saada todistus siitä, että on saanut koronarokotteen. Kun rokotukset kerran saatiin käyntiin, niitä annetaan nyt kovalla vauhdilla. Tuskin kukaan enää ehtii – ainakaan syystä – huolestua siitä, koska oma vuoro koittaa.

Espanjassa rokotevälien kanssa noudatetaan tarkasti rokotteiden valmistajien ohjeita, joten tänä vuonna Espanjasta Suomeen saapuu koko joukko täyden immuniteetin omaavia espanjansuo-
malaisia.

Huolta on kuitenkin aiheuttanut rokotetodistuksen sisältö. Ainakaan Andalusian terveysviranomaisten myöntämässä todistuksessa ei mainita, minkä merkkisellä rokotteella henkilö on suojattu. Minun on henkilökohtaisesti vaikeaa käsittää, mille taholle tällä tiedolla voi olla merkitystä – paitsi ehkä toisen maan terveysviranomaisille. Eikä oikein silloinkaan, jos kyse ei ole jostain terveydellisestä seikasta. Esimerkiksi lentoyhtiölle ei pitäisi olla mitään väliä, onko matkustajalle annettu Pfizer, Moderna vai AstraZeneca.

Andalusian terveysviranomaisten myöntämässä todistuksessa ei myöskään mainita henkilön syntymäaikaa, mutta kylläkin tämän espanjalainen NIE-numero. Useimmilla vuosia Espanjassa asuneilla on olemassa esimerkiksi espanjalainen ajokortti, josta NIE-numeron kuulumisen henkilölle voi todentaa. Niin ikään NIE-todistus on helppo pitää mukana. Mukana olevan QR-koodin skannaamisella voi helposti varmistua siitä, kuuluuko todistus todella asianomaiselle.

Kaikki Espanjan itsehallintoalueet ovat aloittaneet koronarajoitusten purkamisen. Kevät on kauneimmillaan ja paremmat ajat edessä!

Katia Westerdahl


Sisällysluettelo

3 Pääkirjoitus: Kevät ja koronarokotetodistus
3 Kansallinen hätätila on päättynyt
4 Andalusia aloitti rajoitusten purkamisen
6 Rokotustahti kiihtyy Andalusiassa
7 Andalusiasta Euroopan veroparatiisi?
8 Málaga turismin elpymisen kärjessä
12
 Rannikon palvelut (palvelukartta)
13 Kolumni: Piiri pieni pyörii
14 Arjen ahertaja: Viranomaisapua herkällä korvalla
15 Espanjan asuntopörssi
20 Kakkostyypin diabetes ja sen hoito
22 Andalusian lumoavat rannat

TILAA LEHTI     LUE DIGILEHTI0

Your Cart