SE 372/2022

SE 372/2022

SE 372/2022

Menotärpit kesään

Vinkit Aurinkorannikon ja Costa Blancan kesään

Strand Properties

Adoptiokoira Espanjasta – näin vältät sudenkuopat

Costa Blancalle nimitettiin uusi kunniakonsuli

Pääkirjoitus: Koulukaan ei saisi unohtaa asiakastyytyväisyyden merkitystä

Aurinkorannikon Suomalainen koulu on koko suomalaisyhteisömme ydin, jonka vaalimiseen kannattaa käyttää aikaa ja vaivaa. Vaikka ympärillämme on myös espanjalaisia ja kansainvälisiä kouluja, suomalainen koulu on monen perheen luontainen valinta ja kouluun onkin jatkuva jono oppilaita.

Suosio ei kuitenkaan saisi sokaista. Vaikka yrityksellä menee kuinka hyvin, yrittäjän tulee muistaa, että se ei ole itsestäänselvyys. Samaa voisi soveltaa myös koulutoimeen.

Mieleeni tulevat erään minua paljon viisaamman henkilön sanat: hyvän maineen saavuttamiseen menee vuosia, mutta sen menettämiseen riittää 15 minuuttia.

Monen vaikean vuoden jälkeen asiat koulussa alkoivat selkiämään Maarit Paason otettua ohjat käsiinsä 2013. Muistelen lämmöllä hänen aloittamaansa avointa tiedotuksen tietä. Monen vuoden ajan koulussa tehtiin hartiavoimin töitä, jotta Suomesta tulleet sanktiot valtionavun väärinkäytöistä saatiin hoidettua ja talous vakaalle pohjalle. Koululle etsittiin uutta tonttiakin. Kaiken piti olla hyvin.

Nyt alkaa kuulostamaan siltä, että koulun nykyinen johto, henkilökunta ja lasten vanhemmat olisi pikaisesti saatava saman neuvottelupöydän ääreen. Koulussa tulee muistaa, että sillä on työnantajia kahdelta taholta: toisaalta Suomen veronmaksajat, joiden ansiosta valtionosuudet maksetaan ja toisaalta lasten vanhemmat, jotka maksavat koulumaksuina kuntaosuuden, johon ulkomaan koulut eivät ole oikeutettuja. Asiakastyytyväisyys on tärkeää ja koulun yleinen ilmapiiri heijastuu koko suomalaisyhteisöön. Saamani yhteydenotot kertovat siitä, että parantamisen varaa on. Toivottavasti asiat saadaan ratkaistua ja lukuvuosi 2022–23 aloitettua hyvissä merkeissä!

Katia Westerdahl


Sisällysluettelo

3 Pääkirjoitus: Koulukaan ei saisi unohtaa asiakastyytyväisyyden merkitystä
3 Espanja poisti rajoitukset EU-maista saapuville
4 Aurinkorannikon suomalainen koulu vietti 30-vuotisjuhlaansa
6 Espanjan rannikon parhaat kesäriennot: Costa Blanca
8 Espanjan rannikon parhaat kesäriennot: Aurinkorannikko
10 ”Kunniakonsuliksi nimitys on minulle suuri kunnia”
12 Rannikon palvelut (palvelukartta)
13 Sari Arponen esitteli uuden kirjansa
14 Silmät suojaan auringolta
15 Espanjan asuntopörssi
20 Vältä koira-adoption sudenkuopat
22 Lipun ostaminen lähijunaan Aurinkorannikolla

TILAA LEHTI     LUE DIGILEHTI0

Your Cart