SE 373/2022

SE 373/2022

SE 373/2022

Uusi patikkaopas Aurinkorannikolle

Olé-kustannus julkaisee syksyllä odotetun uutuuden

Strand Properties

Jani Paasikoski paella-kisan finaaliin

Äärimmäinen kuumuus ei ole lisännyt kuolemia

Pääkirjoitus: Syksyä kohti, vaan ei ihan vielä

Kuten Marika Kunnas kirjoittaa kolumnissaan, Suomessa elokuu tuntuu jo syksylle. Vaikka Espanjassakin aletaan jossain vaiheessa elokuuta miettimään koulujen alkua, täällä on kuitenkin vielä täysi kesä eikä se tule aivan heti loppumaan. Elokuu on maan vilkkainta turistiaikaa ja juuri nyt se näkyy aivan kaikessa: parkkipaikkojen vähyydessä, ruuhkissa kaupoissa, rannoilla, teillä.

Kuumakin elokuussa on. Vaikka varsinaiset helleaallot tulevat ja menevät, en voi tarpeeksi tähdentää päivän kuumimpien tuntien ajaksi annettavaa ikuisuussuositusta: pysykää poissa suorasta auringonpaahteesta. Hakeutukaa varjoon tai ilmastoituihin sisätiloihin. Klo 14-18 välinen paahde ei ole terveellinen aika edes vesileikeille.

Elokuun 15. päivä on pyhäpäivä suuressa osassa Espanjaa. Sen jälkeen turistivirrat alkavat pikku hiljaa vähentyä ja syyskuun puolella alkavatkin jo koulut espanjalaisillekin.

Kuten sivulla 10 kerromme, syksy tuo tullessaan Olé-kustannukselta uuden tuotteen, Pentti Korpelan ¡Vamos!-nimisen vaellusoppaan, jonka ennakkovarauksia otetaan jo vastaan. Oletko jo tilannut omasi? Tätä kirjoitettaessa myös syksyn retkikohteet ovat valikoituneet ja varaukset täydessä käynnissä. Katso sivun 13 mainoksesta, mikä uudiskohteistamme kiinnostaa ja lähde sinäkin mukaan! Sekä vaeltaminen että päiväretkillemme osallistuminen ovat erinomainen tapa tutustua ympäristöön.

Katia Westerdahl


Sisällysluettelo

3 Pääkirjoitus: Syksyä kohti, vaan ei ihan vielä
3 OP rajoittaa ulkomailla asuvien sijoituspalveluja
4 Inflaatio jyllää – Hinnat jopa yli kaksinkertaistuneet lyhyessä ajassa
6 Ammatinharjoittajan autónomo-maksut sidotaan tuloihin
8 Äärimmäinen kuumuus vaivaa jälleen kesä-Espanjaa
10 ¡Vamos! – Uusi patikkaopas Aurinkorannikolta
12 Rannikon palvelut (palvelukartta)
14 Torreviejan roskisryhmän työ on loputon
15 Espanjan asuntopörssi
20 Koiran kanssa rannalle? Onnistuu!

TILAA LEHTI     LUE DIGILEHTI0

Your Cart