SE 389/2023

SE 389/2023

SE 389/2023

Kansainväliset päivät Fuengirolassa – Suomi-caseta historian suurin

Fuengirolan paikallisbussit taas maksullisiksi

Uusi asuntolaki puhuttaa Espanjassa

Pääkirjoitus: Kiire!

Strand Properties

Kiire on nykyaikaa. Kaikilla aloilla on kiire, koko ajan. Joillakin aloilla kiire johtuu työvoiman puutteesta, toisilla siitä, että halutaan olla ensimmäisenä kaikessa.

Olemme kuitenkin saaneet huomata, että jatkuvalla kiireellä on paljon haittavaikutuksia, ihan terveydestämme alkaen. Ja tietäähän vanha suomalainen sananlaskukin, että kiireellä ei tule kuin hulluja lapsia.

Kiire ei ole hyvä kumppani oikeastaan millään alalla, mutta lehtityössä se on ihan vihoviimeinen.

Kun tieto Espanjan uudesta asuntolakiesityksestä tuli julkisuuteen, medioille tuli kiire olla uutisoimassa asiasta ensimmäisenä. Kuten joka ikinen kerta vastaavissa tapauksissa, kiire johti virheellisiin uutisointeihin, tosin joissakin tapauksissa en ole aivan varma siitä, haettiinko raflaavilla virheotsikoilla klikkejä vai olivatko ne tahattomia.

Olemme keränneet tähän lehteen uuden asuntolakiesityksen tärkeimmät kohdat. Huomautamme kuitenkin, että ne saattavat vielä matkalla muuttua moneen kertaan.

Uutisoinnin hektisyys ei kuitenkaan rajoitu ainoastaan lakiesityksiin. Toimituksessamme käy suhteellisen usein henkilöitä, jotka pyytävät meitä kirjoittamaan heidän bisnesideoistaan. Valitettavan usein joudumme toteamaan, että uutiskynnyksemme ei ylity. Syy tähän on yleensä, että ainoa paikka, missä tämä bisnes pyörii, on henkilön unelmissa. Kun meille ei osoiteta mitään konkreettista, pyydämme henkilöä palaamaan asiaan sitten, kun jotain edistystä on tapahtunut. Näin tapahtui taannoin, kun toimitukseen saapui mies, joka kertoi rakentavansa Aurinkorannikolle lomakylän. Kun meille selvisi, että lomakylälle ei ollut olemassa edes tonttia saati rahoitusta, toimimme edellä kuvaillun kaltaisesti. Hankkeesta ei sen koommin ole kuulunut mitään.

Priima-Yhtiöiden senioriasumiskeskuksesta sitä vastoin uutisoimme taannoin, koska hankkeelle oli jo hankittu tontti ja olemassa oli selkeä suunnitelma. Nyt uutisoimme aiheesta toistamiseen, kertoaksemme, että hanke on viivästynyt, mutta että sitä ei ole kuopattu. Ainakin vuosien saatossa saamamme palautteen perusteella kysyntää senioriasumiskeskukselle olisi takuulla. Toivottavasti rattaat saadaan jälleen pyörimään!

Katia Westerdahl


Sisällysluettelo

3 Pääkirjoitus: Kiire!
3 Asuntolain esitys puhuttaa Espanjassa
4 Aurinkorannikon suomalainen senioriasumiskeskus viivästyy
6 Fuengirolan PP valmistautuu kunnallisvaaleihin
8 Mies Ferioiden Suomi-casetan takana
10 Lukijapostia
12 Rannikon palvelut (palvelukartta)
13 Torreviejan Karaoketaitajakisan miesten finaali – viihdettä suomalaiseen makuun
14 Menokalenteri
15 Espanjan asuntopörssi
19 Espanjalaisessa koulussa on kivaa
20 Toukokuu on kukkien suurta juhlaa
22 Costan vaikuttaja: Tea Raunio

TILAA LEHTI     LUE DIGILEHTI0

Your Cart