SE 391/2023

SE 391/2023

SE 391/2023

Vinkit Espanjan kesään

Koulun johtokunnan puheenjohtajan irtisanominen aiheutti some-myrskyn

Espanjan kieltä voi opiskella monella tavalla – ja se kannattaa

Pääkirjoitus: Paljon meteliä. Tyhjästä?

Strand Properties

Suomalainen Espanjassa -lehti on olemassaolonsa aikana puuttunut Aurinkorannikon suomalaista koulua koskeviin epäkohtiin aina silloin, kun sellaisia on havaittu ja ne on katsottu riittävän suuriksi ylittämään uutiskynnyksemme. Yhtään kertaa ei mikään taho ole voinut osoittaa lehtemme kirjoittaneen perättömästi tai olleen väärässä.

Opetus- ja kulttuuriministeriön tutkimusraportissa oli vuonna 2014 aivan samat asiat, joista lehtemme oli kirjoittanut – samoin M.O.T-ohjelmassa. Omasta puolestani voin sanoa, että edes saamani tappouhkaukset eivät pysäyttäneet meitä tutkimasta ja kirjoittamasta silloin, kun katsoimme sille olevan aihetta.

Toimituslinjamme ei ole muuttunut miksikään. Ohjenuoramme on edelleen julkisten varojen käytön seuraaminen. 80 prosenttia Aurinkorannikon suomalaisen koulun varoista on peräisin suomalaisilta veronmaksajilta. Se velvoittaa lehdistöä, ja toki myös itse koulua.

Viimeisten kuukausien aikana saamamme kouluun liittyvät yhteydenotot ovat kuitenkin pääsääntöisesti koskeneet sellaisia asioita, jotka eivät varsinaisesti kuulu lehdistölle. Kouluruokailu, oppimisvälineet tai koulun nettisivujen puutteellisuus eivät ole asioita, jotka ylittäisivät uutiskynnystämme. Jos ylittäisivät, niissä täytyisi todeta todella rankkoja puutteita tai epäkohtia. Pääsääntöisesti ne ovat koulun sisäisiä asioita.

Kun toimitukseemme kiiri tietoa siitä, että koulussa toimitaan opetusluvan vastaisesti, halusimme toki selvittää, mistä oli kysymys. Rehtori Saara Ikoselta saamani selitys oli mielestäni enemmän kuin looginen. Koulussa eletään suurta hallinnollista muutosta ja vaikuttaa varsin kohtuulliselta, että siirtymävaihe vie aikansa.

Voin omasta kokemuksestani vanhempana todeta, että täydellistä koulua ei ole olemassakaan. Koulua voi vaihtaa, jos epäkohdat ovat itselle liian suuria kestettäviksi. Lasten edun mukaista tuskin on kuitenkaan se, että koulun johto ja opettajat uupuvat ympärillä liehuvaan lietsomiseen. Annetaan heille työrauha.

Palaamme toki asiaan, jos se katsotaan tarpeelliseksi. Tässä vaiheessa haluaisin kuitenkin toivottaa kaikille koulun oppilaille, opettajille, muulle henkilökunnalle ja vanhemmille levollista kesälomaa.

Katia Westerdahl


Sisällysluettelo

3 Pääkirjoitus: Paljon meteliä. Tyhjästä?
3 Koulun johtokunnan puheenjohtajan irtisanominen aiheutti some-myrskyn
4 Oikeistolle murskavoitto
6 Espanjan kieltä voi opiskella monella tavalla – ja se kannattaa
8 Iloista kesätekemistä Aurinkorannikolla
12 Rannikon palvelut (palvelukartta)
13 Lukijapostia
14 Costan vaikuttaja: Jarmo Peltonen
15 Espanjan asuntopörssi
19 Luontokuvaaja pysyy liikkeessä
20 Espanjan kesä on yhtä juhlaa

TILAA LEHTI     LUE DIGILEHTI0

Your Cart