Sierra Nevada kutsuu taas

Sierra Nevada kutsuu taas

Merellisesti teemoitettu Pista del Mar -rinne on tarkoitettu perheille.
Espanjan ja koko Euroopan eteläisin hiihtokeskus Sierra Nevada on Aurinkorannikon tartuntalukujen laskettua jälleen miltei kaikkien ulottuvilla.

Andalusian aluehallitus Junta de Andalucía rajasi vuoden alun uusissa määräyksissään, että vaikka Andalusian maakuntien rajat pysyvät toistaiseksi kiinni kaikelta ei-välttämättömältä liikkumiselta, talviurheilulajien harrastaminen tekee poikkeuksen. Sierra Nevadalle hiihtämään tai Granadaan luistelemaan saisi mennä, kunhan oman eli lähtöpaikkakunnan ilmaantuvuusluku 100 000 asukasta kohti ei ylittäisi 500:a.

Strand Properties

Pian tämän jälkeen alkoi kolmas aalto, joka hautasi aurinkorannikkolaisten hiihtohaaveet moneksi viikoksi.

Nyt Sierra Nevadalle matkaaminen on kuitenkin mahdollista ainakin Fuengirolasta, Mijasista, Benalmádenasta ja Torremolinosista sekä Málagan kaupungista. Marbella ja Manilva joutuvat vielä odottamaan vuoroaan, koska niiden ilmaantuvuusluku on yhä yli sallitun.

Mikäli Sierra Nevada ei ole entuudestaan tuttu, on olemassa muutama seikka, jotka kannattaa huomioida matkan suunnittelussa.

Säätiedotus

Sierra Nevadalle laskettelemaan aikovan vihollinen ei ole paukkupakkanen tai pilvinen sää. Kovat pakkaset ovat Sierra Nevadalla harvinaisia ja suomalaiset ovat tottuneet kerrospukeutumiseen, jolla niistäkin selvittäisiin. Sierra Nevadan ongelma on etenkin ylimmissä osissa silloin tällöin puhaltava voimakas tuuli.

Säätiedotukseen on ehdottoman tärkeää tutustua ennen matkaan lähtöä. Vaikka ruudussa komeilisi auringon kuva, kannattaa huomio kiinnittää sanaan “viento” eli tuuli. Jos se luonnehditaan “fuerte” tai “muy fuerte”, matkaan ei ole mitään järkeä lähteä, koska hissit pysyvät mitä ilmeisimmin kiinni.

Sierranevada.es on verkkosivu, jota laskettelemaan himoavan kannattaa seurata.

2. Hissilippu

Sierra Nevadalle voi ostaa puolipäivä- ja päivälippuja sekä kausikortteja ja useamman päivän sarjakortteja. Saatavilla on myös sarjakortti, jota ei ole pakko käyttää peräkkäisinä päivinä.

Puolipäiväkortti oikeuttaa lasketteluun kello 13 alkaen, ja rinteet sulkeutuvat kello 17. Puolipäiväkortin hinnat ovat alkaen 42 ja päiväkortin 51 euroa.

Alennuksia saavat alle 15-vuotiaat lapset sekä 60 vuotta täyttäneet seniorit.

3. Lumiketjut

Takaisin säätiedotukseen. Mikäli mielii Sierra Nevadalle omalla autolla, on tärkeä tutustua mahdollisen lumisateen vaaraan. Espanjassa ei tunneta nastarenkaita ja kovan lumipyryn sattuessa ainoastaan lumiketjuilla varustetut autot päästetään ajamaan ylös hiihtokeskukseen. Tällaisen tilanteen sattuessa maantien varrella on yleensä lumiketjujen kauppaajia.

Sama koskee Sierra Nevadalta kotimatkalle lähteviä. Mikäli voimassa on ketjupakko, niitä myydään pitkin ja poikin parkkialueita, joten saarrokseen jääminen on harvinaista.

4. Airbnb

Nyt koronan vuoksi löytyy runsaasti valinnan varaa majoituksen suhteen. Kannatta tutustua sekä Airbnb:n että tavallisten portaalien, kuten Bookingin valikoimaan.

Kevättä kohti monet hotellit tekevät mielenkiintoisia tarjouksia majoituspaketeista, jotka sisältävät autopaikan suljetussa ja lämmitetyssä tallissa, aamiaisen ja puolihoidon.

5. Välineistön vuokraaminen

Sierra Nevadalla on lukuisia suksivuokraamoja, joista saa kaiken tarvittavan välineistön. Voi valita perussuksien ja “alta gama”-nimellä kulkevien laatusuksien välillä. Jälkimmäiset on tarkoitettu vaativampaan makuun.

Vaikka hiihtokypärän käyttö ei ole pakollista, se on ehdottoman suositeltavaa. Myös kypäriä voi vuokrata, jos sellaista ei ole omasta takaa. Kypärän käytön tärkeys kirkastuu laskettelijalle viimeistään rinteessä, kun muutama höyrypäinen hiihtäjä tai lumilautailija aiheuttaa “läheltä piti”-tilanteen.

+1 Rinteet

111 kilometriä rinteitä, 133 rinnettä ja 21 hiihtohissiä. Sierra Nevadaan ei voi kuin ihastua!

Teksti Katia Westerdahl0

Your Cart