Sisätilojen maskipakolle loppu

Sisätilojen maskipakolle loppu

Yksi näkyvimmistä ja jokapäiväiseen elämään eniten vaikuttavista koronatoimista Espanjassa tuli tiensä päähän tänään 20. huhtikuuta. Sisätilojen maskipakosta on nimittäin tänään luovuttu koko maassa.
Maskipakko sisätiloissa päättyi tänään 20. huhtikuuta.

Tänään ilmestyneessä virallisessa lehdessä julkaistun direktiivin mukaan maskipakko sisätiloissa ei tästä päivästä lähtien enää yleisenä sääntönä ole voimassa. Näkyvimmät – ja miltei ainoat – poikkeukset tälle ovat terveydenhoidon ja vanhustenhoidon tilat ja julkinen liikenne. Maskin käyttö on edelleen pakollista sairaaloissa ja terveyskeskuksissa, apteekeissa sekä hoivakodeissa ja kaikissa julkisissa liikennevälineissä. Maskipakko ei kuitenkaan enää koske sairaalan vuodeosaston potilaita eikä hoivakotien asukkaita. Myöskään julkisen liikenteen odotustiloissa kuten laitureilla ei ole maskipakkoa. Myös koulujen maskipakko on poistettu koko maassa.

Strand Properties

Samalla laitettiin loppu myös yleiselle maskipakolle työpaikoilla. On kuitenkin kunkin yrityksen työturvallisuusosaston harkittavissa, tuleeko maskin käyttöä joissakin tilanteissa vielä jatkaa.

Direktiivissä mainitaan vielä erikseen oman harkinnan käyttö ja yksilönvastuu.

Maskin käyttöä suositellaan edelleen suljetuissa ja ruuhkaisissa sisätiloissa ja ihmispaljouksissa kuten suurtapahtumissa sekä silloin, jos henkilöllä on Covid-oireita.0

Your Cart