Suomalaispariskunta vaihtoi asunnon Marbellassa luksuspakuun

Suomalaispariskunta vaihtoi asunnon Marbellassa luksuspakuun

Sonja Ritola, 25, ja Jonatan Viljamaa, 27, ostivat Málagasta pakettiauton ja rakensivat siitä itselleen pyörien päällä liikkuvan viihtyisän kodin.

Keväällä 2020 Sonja ja Jonatan kyllästyivät Aurinkorannikon vuokra-asumisen ongelmiin ja ostivat Fiat Ducato -pakettiauton. Vaikka Jonatan ei ollut pitänyt koskaan vasaraa kädessä ja Sonjakin oli rakentanut elämässään vain yhden sängynpäädyn, pariskunta päätti hoitaa rakennustyöt itse.

Strand Properties

Urakka kesti 47 päivää ja yötä.

– Tämä oli pakettiauto eli pelkkää peltiä. Piti tehdä muun muassa vesijärjestelmät, sähköjärjestelmät, eristeet, kolme ikkunaa, aurinkopaneelit, keittiö, sängyt, kaapit ja kaikki, luettelee Sonja, jolla oli päävastuu remontista.

Jonatan teki töitä, mutta osallistui, kun ehti. Sonja sai apua netistä, etenkin Youtube-videoista.

Kahdeksan neliömetrin tilaihmeeseen tuli tasokasta mökkiä vastaava varustelu – tai enemmänkin. Sisustus on raikas, kaunis, viimeistelty. Mukana on suomalaista designia.

Kaikki mitä tarvitsee

– Kaikki mitä suunniteltiin on täällä. Ei puutu mitään! Jonatan sanoo.

Moni ihmettelee, miksi he eivät rakentaneet autoon suihkua. Syynä on sekä tila että suihkun tuoma kosteus.

– Tykkäämme tehdä ruokaa, joten mieluummin panostimme keittiöön ja käymme sitten suihkussa moottoriteiden varsien huoltoasemilla tai kylpylöissä, Sonja sanoo.

Aamukahvit voi juoda uusissa maisemissa vaikka joka päivä.

Yllättävä asumisratkaisu

– Etenkin minun äitini yllättyi. Äidin ja hänen miesystävänsä kaverit jopa löivät vetoa, ettei tämä tule koskaan valmistumaa, Sonja kertoo.

Se oli ensireaktio, mutta lopulta Sonjan äiti ja monet kaverit auttoivat uuden kodin rakentamisessa.

– Idea on se, että voimme nähdä paljon eri paikkoja ja kulttuureja, ei se, että asumme paikallaan pakussa, Jonatan sanoo.

– Voimme mennä, miten haluamme ja keittää aamukahvit missä vain, Sonja komppaa.

Espanja on koti

Tukikohta on Aurinkorannikolla ja autokin on rekisteröity Espanjaan, mutta pariskunta on ehtinyt vuodessa kiertää yli 20 maata. Tämän kesän he ovat viettäneet Suomessa. 

Vaikka tällä hetkellä Sonja ja Jonatan rakastavat elämäntyyliään, eivät he suunnittele asuvansa matkailuautossa loppuelämäänsä.

– Sitten kun asetumme, paikka on sataprosenttisen varmasti Espanjassa. Ei tosin välttämättä Fuengirolan seudulla. Ajaessamme Espanjaa ympäri olemme nähneet niin paljon ihania paikkoja, Sonja sanoo.

TEKSTI: Eeva-Maria Hooli
KUVAT: Haastateltavat

Lue koko juttu ja pariskunnan vinkit matkailuautoelämästä Espanjassa haaveileville elokuun 2023 Olé-lehdestä!

Lue digilehti Tilaa Olé-lehti0

Your Cart