Suomalaisten arki rullaa Espanjassa koronasta huolimatta

Suomalaisten arki rullaa Espanjassa koronasta huolimatta

Koronakriisin keskellä Espanjaan muuttanut Laura Indrén on tyytyväinen ratkaisuunsa.
Laura Indrénin perhe muutti tänä syksynä Aurinkorannikolle aloittamaan yritystä. Hänen mukaansa elämä on normaalia ja hysteriaa on ilmassa vähemmän kuin Suomessa.

– Monen mielestä meidän lähteminen tänne nyt oli idioottimaista. Sanottiin, että kuka hullu muuttaa Espanjaan korona-aikana, kertoo Laura Indrén.

Strand Properties

– Toisaalta oli myös niitä, jotka sanoivat, että olen heidän idolinsa, kun uskallan lähteä.

“Oli myös niitä, jotka sanoivat, että olen heidän idolinsa, kun uskallan lähteä.”

Indrénin perhe oli kuitenkin varma päätöksestään. Laura oli suunnitellut tiiminsä kanssa yrityksen perustamista Espanjaan jo vuosien ajan. Muun muassa markkinatutkimus alueelle oli toteutettu vuosi sitten.

– Olemme koko ajan määrätietoisesti menneet tavoitetta kohti. Emme pysäyttäneet junaa tämän takia, Huippu Education -yrityksessä toimitusjohtajana toimiva Laura sanoo.

He jatkavat valmisteluja avatakseen ensimmäisen kansainvälisen varhaiskasvatusyksikön Aurinkorannikolle.

– Haluaisin peräänkuuluttaa ratkaisukeskeistä psykologiaa. Katsotaan nyt eteenpäin!

”Aurinkorannikolla on parempi”

Lauran omassa perheessä ilmapiiri on positiivinen.

– Minun kokemukseni on, että elämme täällä ihan normaalisti. Ei ole hysteriaa ilmassa, vähemmän kuin Suomessa, Laura sanoo.

Perheen arjessa korona näkyy koulussa ja ulkona käytettävissä maskeissa, mukana keikkuvissa käsidesipulloissa ja rajoituksina kaupoissa. Esimerkiksi rannalla, jossa perhe viettää paljon aikaa, pandemiaa ei huomaa.

Laura hehkuttaa ulkoliikuntamahdollisuuksia ja kertoo, että lasten harrastusryhmät pyörivät koronasta huolimatta. Lapset harrastavat kolme kertaa viikossa rantalentopalloa.

– En halua vähätellä tätä tautia. Se pitää ottaa tosissaan. Mutta jos tällä hetkellä vertaa Suomen ja Aurinkorannikon tilannetta, kyllä täällä on parempi koronankin näkökulmasta.

TEKSTI ja KUVA: Eeva-Maria Hooli

Lauran lisäksi Teneriffalle talveksi palannut Heidi ja Madridissa asuva Antti kertovat Espanjan arjestaan marraskuun 2020 Olé-lehdessä.

Lue digilehti     Tilaa Olé-lehti0

Your Cart