Suomi jälleen mukana Fuengirolan Kansainvälisillä päivillä

Suomi jälleen mukana Fuengirolan Kansainvälisillä päivillä

Marko Levander vetää Suomen osastoa yhdeksännen kerran ja suuntaa samalla jo katseensa ensi vuoteen.
Marko Levander otti jälleen ohjat Kansainvälisten päivien Suomen osaston järjestelyissä.

Jo 26. kerran järjestettävä Fuengirolan kevään kohokohta, Kansainväliset päivät eli Feria de los Pueblos, saa kuin saakin Suomen edustuksen. Marko Levander on ottanut vastuun Suomen osaston messujärjestelyistä.

Strand Properties

Kahdeksana aiempana vuonna Suomen osastosta vastannut Levander tarttui nyt lähes lennosta haasteeseen Kansainvälisten päivien kahden viime vuoden koronatauon jälkeen. Monessa mukana olleen Uuden Reflan ravintoloitsijan vankan kokemuksen turvin messujärjestelyt ovatkin jo hyvässä vauhdissa Fuengirolan feria-alueella 27.4.-2.5. järjestettävien päivien suhteen.

Feria de los Pueblos on Etelä-Espanjan suurin messutapahtuma, jossa tänä vuonna 33 maata esittelee ruokiaan, juomiaan ja kulttuuriaan, yrittäjä Marko Levander kertoo.

– Juhlatunnelmasta nauttii viiden päivän aikana vuosittain yli miljoona messukävijää.

Osasto ajan ja resurssien kokoinen

Viitisentoista vuotta sitten ravintola Uuden Reflan yhdessä Lauri Pietikäisen kanssa perustanut Marko Levander ehti välillä pyörittää Nuriasolin ravintolaa, mutta palasi Uuden Reflan isännäksi viime vuonna. Levanderin johdolla Uuden Reflan tiimi onkin varsinainen messukonkari Suomi-kuvan viemisessä eteenpäin.

– Tänä vuonna Suomen osaston mittakaava on pienempi, se on selvä, Marko Levander toteaa. Perinteisesti olemme sijainneet loistavalla paikalla heti feria-alueen suulla – Suomi vasemmalla ja Uruguay oikealla, niin, että lihan ja kalan on voinut sanoa kohtaavan.

– Tänä vuonna rima on ajan ja resurssien rajallisuuden takia väistämättä matalammalla, kun messuosastomme sijaitsee taaempana ja ulkotilaa on lähes kymmenen kertaa vähemmän. Minulle se on kieltämättä haaste, kun olen tottunut tekemään näyttävästi ja isolla massalla.

– Mutta tärkeintä on, että Suomen osasto kuitenkin tänäkin vuonna toteutuu! Olisin suoraan sanoen itkenyt verta, jos osastoa ei olisi saatu lainkaan aikaan.

Pienemmälläkin volyymillä vapun molemmin puolin ajoittuvat Kansainväliset päivät saavat siis silti jälleen suomalaisväriä. Luvassa on perinteiseen tapaan joulupukki ja syötäväksi tietenkin loimulohta ja poroa, ja tänä vuonna suunkostukkeeksi tarjolla on Olvin Sandels-olutta ja siideriä hanasta.

– Tämän vuoden uutuutena tarjoamme myös porokebabia, Marko Levander vinkkaa. Poronlihan toimittaa rovaniemeläinen, jo vuodesta 1969 toiminut ympäristöystävällinen poronlihajalostamo Pokka Reindeer Meat.

– Mutta kylmäsavulohileipiä myydään kyllä aina eniten!

Katse jo ensi vuodessa

Vaikka edellisten, vuonna 2019 järjestettyjen Kansainvälisten päivien ennätyslukemiin, 18 000 tölkkiin Karhu-olutta, ei juomanlaskemisessa nyt päästäisikään, Marko Levander luottaa siihen, että monivuotinen hyvä yhteistyö sekä Fuengirolan kaupungin että tukijoiden kanssa kantaa hedelmää.

Tavoitteeni on ilman muuta jo ensi vuodessa, Marko Levander sanoo. Kaupunki arvostaa sitä, että saamme Suomen osaston taas pystyyn, ja uskon, että ensi vuonna olemme jälleen täysillä mukana ja paraatipaikalla. Voisi kai sanoa, että tiedämme mitä pitää tehdä, jotta homman saa toimimaan.

– Tukijoita meillä on tänä vuonna enemmän kuin koskaan kahdeksan vuoden aikana. Ja ties vaikka saisimme vielä jonkin ison suomalaisyrityksen mukaan, neuvotteluja käydään.

– Äänentoisto on jo tilattu, ruokaa ja juomaa riittää, sisustussuunnittelu on sekin lähes valmis ja musiikkiakin on luvassa. Kutsun kuitenkin kaikkia talkoisiin mukaan, tanhuajia, teatterintekijöitä ja harrastajaryhmiä, jotta saadaan jälleen yhteisöllinen, suomalainen kokonaisuus kasaan. Tämä on iso projekti meille kaikille, eikä näissä juhlissa työtunteja kysytä!0

Your Cart