Suuntana Gran Canarian upeat vaelluspolut

Suuntana Gran Canarian upeat vaelluspolut

Kaksi Gran Canarialla asuvaa suomalaista kertoo vinkkinsä saaren parhaille patikkareiteille.
Gran Canarian vuoristossa vaeltaa talvikauden aikana suomalaiset Wuorigorillat. Se on epävirallinen, rekisteröimätön ja kaikille avoin ryhmä, joka harrastaa yhteisiä patikkareissuja Gran Canarian huikeilla vaellusreiteillä.

Tuula Partasen top 5 suosikkikohteet

 1. Tamadaban luonnonpuisto

Strand Properties

Tamadaban maastossa kuljettu reitti mäntymetsien keskellä on jäänyt erityisesti mieleen. Lähtöpaikka on Casa Forestal. Nousujen ja laskujen jälkeen saavuimme Los Lugajerosin kylään kiertäen tekojärven ympäri. Sitten alkoi pitkä nousu kohti Casa Forestalia. Reitillä on pituutta reilut 13 km. 

2. Cruz de Tejeda Artenara

Reitillä kuljetaan mäntymetsässä suurimman osan matkaa.

3. Barranco Azuaje

Ihanaa vihreyttä ja veden solinaa. Siellä on myös vanhan kylpylän lähes raunioituneet rakennukset.

4. San Pedro – Agaete

Reitillä on monenlaista maastoa, sateiden jälkeen jopa vesiputouksia.

5. Bandaman kraatteri

Tällä reitillä pääsee kokemaan sammuneen tulivuoren kraatterin ympäri kiertämisen ja lopuksi pohjalle laskeutumisen. Tammi-helmikuussa neidonkielet ja tuoksuretamat kukkivat kraatterin reunoilla.

Anni Ollikaisen top 5 suosikkikohteet

1. Barranco de los Cernicalos, Telde

Tällä reitillä nauttii luonnon vehreydestä ja vesiputouksista. Reitti on pituudeltaan 7 kilometriä ja soveltuu hyvin myös perheen pienemmille. 

2. La Fortaleza, Santa Lucía

Tämä on yksi Gran Canarian tärkeimmistä arkeologisista kohteista. Linnoitus on muisto saaren muinaisesta alkuperäisväestöstä. Alue on vuoristossa, jonka laaksossa kasvaa palmuja, maisemat ovat mahtavat. 

3. Barranco de Guayadeque, Ingenio

Itäisessä osassa Gran Canariaa sijaitseva alue, jossa on paljon luolia. Alueella on 14 kilometrin mittainen, vaativaksi luokiteltava vaellusreitti. Sieltä on upeat maisemat aina merelle saakka. Alueella on myös paljon luolaravintoloita.

4. El Álamo, Teror

Vaellusreitti kulkee läpi vihreän metsämaiseman, matkan varrella pääsee etenemään puisia portaita pitkin. Tämä on vaikuttava reitti, jossa pääsee bongaamaan erilaisia kasveja, muun muassa jättimäisiä peikonlehtiä. Helpohko, 5,5 kilometriä pitkä reitti soveltuu myös lapsille.

5. Barranco de Mascuervo, San Lorenzo

Paikka, jossa on sinisiä järviä, vihreitä kukkuloita, kukkaisia niittyjä ja puroja. Patikoimaan pääsee pääkaupunki Las Palmasista käsin. Keskivaativa reitti sijaitsee 15 kilometriä Las Canterasin hiekkarannalta. 

Lue koko juttu Wuorigorilloista eli Gran Canarian suomalaisesta vaellusporukasta tammikuun 2024 Olé-lehdestä!

TEKSTI ja KUVAT: Anni Ollikainen

Lue digilehti Tilaa Olé-lehti0

Your Cart