Ulkoilmaihmisen unelmakohde Málaga

Ulkoilmaihmisen unelmakohde Málaga

Málaga kuuluu Euroopan talvikohteiden kärkikastiin, sillä se sykkii lämpöä, andalusialaista rytmiä ja elämää ympäri vuoden.

Strand Properties
Málagan vanhassakaupungissa on paljon hyviä ravintoloita ja pari vanhaa viinitupaa.

Välimeren rannalla sijaitseva Málaga sopii etenkin ulkoilmaihmisille, sillä niin nähtävyyksistä, gastronomiasta kuin liikunnasta on mahdollista nauttia taivasalla kaikkina vuodenaikoina. Ulkoilma-aktiviteettien suuri määrä on plussa nykyisessä maailmantilassa.

Toisin kuin moni mieltää, Málaga on paljon muutakin kuin tornitalojen täyttämä rosoinen ja meluisa kaupunki. Sen vanhakaupunki on kokenut suuren kasvojenkohotuksen viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Sinä aikana on uudistettu pääkatu Alameda Principal, rakennettu Muelle Uno -satama-alue upeine palmulehtoineen ja entisöity vanhankaupungin historiallisia taloja.

Muelle Uno -satama-alue on vilkas ajanviettopaikka. Sieltä löytyy kävelytilaa, kauppoja ja ravintoloita.

Hankkeet ovat muuttaneet Málagan ilmettä niin, ettei siellä vuosikymmeniä sitten pyrähtänyt ehkä tunnista kaupunkia.

Vaikka ulkokuorta on siloteltu, ei sitä tarvitse raaputtaa paljonkaan, että pääsee tuntemaan Málagan uniikin andalusialaistunnelman. Málagassa nivoutuvat yhteen sekä huikea historia että moderni kaupunkikulttuuri.

Muutakin kuin rantoja

Costa del Solin eli Aurinkorannikon pääkaupungissa voi siis tehdä paljon muutakin kuin loikoilla rantatuolissa tai polskia Välimeren aalloissa. Silti on selvää, että hiekkarannat ja rantakadut ovat yksi Málagan tavaramerkeistä.

Talvikuukausinakin päivälämpötila nousee usein lähelle 20 astetta. Jos sateettoman kesän jälkeen sattuu sadepäivä, sitä voi paeta esimerkiksi kymmeniin museoihin.

Pablo Picasson synnyinkaupungista löytyy kaksi hänelle omistettua museota. Niiden lisäksi museokaupungissa voi vierailla esimerkiksi Pompidou-nykytaidekeskuksessa, arkeologisessa museossa ja Carmen Thyssenin arvostetussa taidemuseossa.

Málagan ytimessä – eli joen, Välimeren ja Gibralfaro-vuoren väliin jäävällä alueella – voi tutustua foinikialaisten ja roomalaisten aikaisiin merkkeihin, arabimenneisyyteen, keskiaikaisiin palatsirakennuksiin ja viime vuosisadan takorautaparvekkeiden koristamiin katuihin.

Niin arabien Alcazaba-linnan puutarhoissa kuin Gibralfaron linnoituksella saa nautiskella historian ohella lempeästä talvi-ilmastosta. Niiden alapuolella avautuu myös 2000-vuotias roomalaisteatteri.

Arabien rakentama Alcazaba-palatsi on upea vierailukohde. Gibralfaro-linnoitukselle kiipeävä pääsee tutustumaan Málagaan lintuperspektiivistä.

Reippaimmat ulkoilmaihmiset voivat harrastaa Málagassa talvellakin suppailua, melomista tai patikointia. Jo ihan keskustan kummallakin puolella avautuvilla rantabulevardeilla kelpaa painella niin urheilu kuin maisemien katselu mielessään. Niitä pitkin kannattaa suunnata myös keskustan ulkopuolisiin kaupunginosiin.

TEKSTI: Eeva-Maria Hooli
KUVAT: Eeva-Maria Hooli, Alma Ulvelin

Lue koko juttu Málagan kiinnostavista vierailukohteista ja kaupunginosista tammikuun 2021 Olé-lehdestä!

Lue digilehti     Tilaa Olé-lehti0

Your Cart