Valmiiseen joulupöytään Aurinkorannikolla

Valmiiseen joulupöytään Aurinkorannikolla

Helpota jouluaskareita ja istahda valmiiseen suomalaiseen joulupöytään. Monessa Fuengirolan suomalaisravintolassa voi nauttia maukkaista seisovan pöydän jouluherkuista.
Jos Aurinkorannikolla mielii valmiiseen ruokapöytään jouluaattona, varaus on syytä tehdä mahdollisimman pian.

Joulun alla tehtävää riittää; pukin apulaisten on koluttava kaupungin tavarataloja ja kadunvarsien pikkuputiikkeja, jotta jouluksi saadaan paketit pukinkonttiin. Lisäksi on tehtävä joulusiivousta ja vuorattava koti joulukoristein. Ja mikä tekeminen onkaan perinteisissä jouluruuissa; kinkun paistoa, laatikoita jos jonkinmoista sorttia, torttujen ja pipareiden leipomista… Onneksi jouluruokailun voi ulkoistaa! Keräsimme tiedot muutamista jouluaaton ja joulupäivän aterioita tarjoavista rannikon ravintoloista. Koska moni jouluruokien ystävä valitsee näinä päivinä istuutua valmiiseen pöytään, on suositeltavaa tehdä pöytävaraus hyvissä ajoin etukäteen.

Strand Properties

Perinteistä suomalaista jouluruokaa

Moni tuttu suomalaisravintola Fuengirolassa hellii joulunaikaan asiakkaitaan yltäkylläisin joulutarjoiluin. Joulukattauksia järjestetään paikasta riippuen jouluaattona tai jopa koko jouluviikon tai joulukuun ajan. Osa ravintoloista tarjoaa jouluruokia myös noutoannoksina.
Fuengirolassa merenrannalla sijaitsevasta Paseo 100 Sport & Soul -ravintolasta kerrotaan, että perinteisiä jouluruokia jälkiruokineen tarjotaan tänäkin vuonna seisovasta pöydästä. Jouluaaton kattauksia on kaksi: ensimmäinen kattaus järjestetään kello 15 ja toinen kello 18. Kattauksen hinta on 45 euroa per henkilö, ja hinta sisältää jouluruokien lisäksi puoli pulloa viiniä. Ravintolasta kehotetaan tekemään pöytävaraus etukäteen. Paseo 100:sta jouluruokia ei myydä take awayna.
Niin ikään Fuengirolassa rannan tuntumassa sijaitseva urheiluravintola Uusi Refla järjestää jouluaattona kolme buffetkattausta. Jouluisen lounaan voi nauttia kello 13, päivällisen kello 17 tai illallisen kello 21. Keskimmäinen kattaus on toistaiseksi täynnä ja ensimmäiseen kattaukseen on jäljellä muutamia paikkoja, joten pöytävarauksen kanssa ei kannata aikailla. Ravintolasta kerrotaan, että ruokailuiden väliin on tarkoituksella jätetty useampi tunti, jotta kaikki saavat nauttia joulubuffetin rauhassa.
Reflasta kuvaillaan kyseessä olevan hyvin perinteinen ”mummun joulupöytä”, joka koostuu muun muassa joululaatikoista, kaloista, kinkusta ja leikkeleistä sekä rosollista. Aikuiset pääsevät nauttimaan joulun antimia 29,50 euron ja lapset 14,50 euron hintaan.
Maija- ja mattimyöhäsille tarjotaan niin kutsutut rääppiäiset joulupäivänä kello 16.30–21.30.
Muita jouluruokia ei myydä mukaan, mutta joulukinkkua saa tilattua sekä paloina että kokonaisena.
Yhdessä Aurinkorannikon vanhimmista suomalaisravintoloista, Los Bolichesin junakadulla sijaitsevassa Cafetería & Restaurante Kardemummassa, itsetehtyä jouluruokaa on tarjolla jouluviikon ajan maanantaista perjantaihin kello 12–16. Kardemumman joulupöytä sisältää perinteisiä suomalaisia jouluherkkuja laatikoista rosolliin, kinkkuun ja karjalanpaistiin. Tarjolla on myös graavilohta ja montaa laatua salaatteja sekä jälkiruuaksi tietenkin glögiä ja joulutorttuja.
Joululounaan hinta sisältäen alkoholittomat ruokajuomat on aikuiselta 19,50 euroa ja alle 12-vuotiaalta lapselta 10 euroa. Jouluaaton kattauksia on kaksi, kello 13 ja kello 15.30. Aattona joulupöytä täydentyy lisäherkuilla, kun tarjolla on myös muun muassa mätiä ja silliä. Aattopöydän buffetkattauksen hinta 24,90 euroa henkilöltä ja pöytävaraus kannattaa tehdä ajoissa, Kardemummasta muistutetaan. Ravintolasta saa tilattua jouluruuat myös kotiin.
Suomalaisten suosikkiravintoloihin lukeutuva, Fuengirolassa sijaitseva Ravintola Kukko hemmottelee jouluruokien ystäviä koko joulukuun ajan torstaisin kello 12–15 joulun herkkubuffetilla. Kukosta kerrotaan, että saatavilla on kaikkia joulun perusherkkuja, kuten kinkkua, laatikkoja, silliä ja muita kaloja. Torstaisin tarjottavan joululounaan hinta on 17 euroa henkilöltä, ja sen saa haettua myös mukaan.
Jouluaattona Kukossa järjestetään peräti kolme juhlakattausta: kello 13, 16 ja 19, joista kello 16:n kattaus on jo loppuunmyyty. Jos jouluaaton aterian mielii siis nauttia Kukossa, on pöytävaraus hyvä tehdä ajoissa. Juhlabuffetin hinta aattona on 43 euroa per henkilö, ja se sisältää torstain joulubuffettarjoilujen lisäksi esimerkiksi graavattua lohta ja useampaa pateeta.0

Your Cart