Vuokra-asuminen Espanjassa kallistunut – Barcelonassa maan kalleimmat neliöt

Vuokra-asuminen Espanjassa kallistunut – Barcelonassa maan kalleimmat neliöt

Espanjan kalleimmat vuokrat maksetaan Barcelonassa, jossa matkailijat ja ulkomaalaisasukkaat ovat valmiita maksamaan asunnoista summia, joihin paikallisilla ei ole varaa.
Barcelonasta löytyy Espanjan kalleimmat vuokraneliöt.

25 vuotta Barcelonassa asunut Sanna Trygge kertoo, ettei monilla paikallisilla ole enää varaa asua kaupungin keskustassa.

Strand Properties

– Airbnb jymäytti Barcelonan keskustan täyteen loma-asuntoja, ja ihmiset haluavat tietenkin tehdä rahaa. Matkailijoilla on varaa maksaa korkeat vuokrat, joten paikallisille tilanne on ota tai jätä. Monet ovat joutuneet etsimään kodin kaupungin ulkopuolelta, Sanna sanoo.

– Hintojen nousun on huomannut selvästi varsinkin viimeisten kymmenen vuoden aikana, hän jatkaa.

FotoCasa-asunnonvälityssivuston ja Infojobs-työnvälityssivuston yhteistutkimus paljastaa, että viimeisten kymmenen vuoden aikana Katalonian vuokrat ovat nousseet 68,3 prosenttia, kun alueen palkkataso on noussut samaan aikaan vain 2,9 prosenttia.

25 vuotta Barcelonassa asunut Sanna Trygge tuntee itsensä barcelonalaiseksi. ”Jos nyt suunnittelisin tänne muuttoa, en tiedä, tulisinko näillä hinnoilla ja palkkatasolla.”

Pelkän huoneen vuokra 600–800 euroa

Minimihinta yksiölle Barcelonan keskeisissä osissa on Sannan mukaan tällä hetkellä noin 900 euroa. Huoneen kimppakämpästä saattoi saada vielä kymmenisen vuotta sitten parilla sadalla eurolla, mutta nyt pelkän huoneen hinta keskustassa saattaa olla 600–800 euroa.

Barcelonassa 90 neliömetrin asunnosta maksetaan vuokraa keskimäärin 1 800 euroa, kun vastaavan asunnon keskimääräinen hinta on Espanjassa 879 euroa Kelisto.es-vertailusivuston mukaan.

Sannan mukaan aloituspalkat ovat Barcelonassa usein noin 20 000 euron luokkaa vuodessa.

– Jos nyt suunnittelisin tänne muuttoa, en tiedä, tulisinko näillä hinnoilla ja palkkatasolla, toteaa Sanna.

Lue koko juttu Barcelonan vuokrahinnoista joulukuun Olé-lehdestä!

TEKSTI: Anna Venejärvi
KUVAT: Anna Venejärvi, Unspalsh

Lue digilehti Tilaa Olé-lehti0

Your Cart