Korkkaamme kesän menokalenterin!

Korkkaamme kesän menokalenterin!

Aurinkorannikolla avataan jo teemapuistoja pitkän karanteenin jälkeen. Benalmádenassa lapsiperheitä houkutellaan huvittelemaan ilmaislipuilla.
Benalmádenan Tivoli World on ilmoittanut avaavansa ovet 1. heinäkuuta. Kaupunki on luvannut erikoisalennuksia lapsiperheille.

Maaliskuisesta hätätilan julistamisesta lähtien Espanjassa on ilmoitettu ainoastaan virtuaalimenoista ja -tapahtumista. Nyt, kesäkuun alussa, maa alkaa kuitenkin pikkuhiljaa palata takaisin normaalielämään, ja tämä tarkoittaa paljon uutta tekemistä. Se onkin nyt kesäkuumalla ja pitkän karanteenin jälkeen enemmän kuin tervetullutta.

Strand Properties

Koska Andalusia on siinä onnellisessa asemassa – yhdessä Kanariansaarten kanssa –, että karanteenipurun 3. vaihe on jo täyttä totta ja liikkuminen maakuntien välillä sallitaan hyvän tautitilanteen ansiosta, eteläisessä Espanjassa oleskelijat voivat viimeinkin ottaa kalenterin käteensä. Suunnitelmien tekeminen on vihdoinkin mahdollista!

Teemapuistot avautuvat

Monet pikkulasten vanhemmat ovat kovin hämmästyneitä – ja syystä – siitä, että jopa diskoille on annettu avauslupa, mutta leikkipuistoille ei. Andalusia ottikin asiassa ohjat omiin käsiinsä ja ainakin vielä tässä vaiheessa kieltää diskojen avaamisen ja suuntaa katseensa lasten kesätekemiseen.

Pikkuhiljaa lapsille alkaa kuin alkaakin olla tekemistä.

Fuengirolan Bioparc-eläinpuisto on ilmoittanut avaavansa ovensa jo torstaina 11.6. Aventura Amazonia -elämyspuisto avautuu lauantaina 13.6. ja heti perään, maanantaina 15.6. avautuu karting-rata.

Espanjan juhannuspäivänä eli 24.6. avaa ovensa Benalmádenan Sea Life ja 1.7. lähtien perhosten ystävät pääsevät ihastelemaan kauniita nelisiipisiä Benalmádenan Mariposarioon. Samana päivänä avautuu myös Benalmádenan Tivoli World -huvipuisto.

Vesipuistoon!

Espanjan hallituksen tiukat linjaukset yleisten uima-altaiden suhteen ovat ihmetyttäneet laajasti ja rajoittaneet useiden taloyhteisöjen altaiden avaamista. Monet taloyhteisöt ovatkin vapaaehtoisesti päätyneet lykkäämään uima-altaidensa avaamisen ainakin heinäkuulle, sillä tiukat hygienia- ja valvontavaatimukset nostaisivat kustannuksia kohtuuttomasti.

Useat vesipuistot ovat kuitenkin tulleet hätiin ja lupaavat virkistäviä alkukesän päiviä lapsiperheille.

Mijasin Aquamijas-vesipuisto on tähän mennessä läntisen Aurinkorannikon ainoa vesipuisto, joka on antanut avaamiselleen virallisen päivämäärän, 29.6.

Itäisen Aurinkorannikon vesipuiston, Torre del Marissa sijaitsevan Aquavelisin, avajaispäiväksi on ilmoitettu 4.7.

Torremolinosin Aqualand, kuten myös muut vesipuistot, antavat vielä odottaa avajaispäiviensä julkaisemista, mutta odotettavissa on, että se tapahtuu lähipäivinä.

Castillo de Colomares sijaitsee Benalmádenassa.

Lapset sisään ilmaiseksi Benalmádenassa

Useat paikkakunnat, kuten Benalmádena, ovat luvanneet erityisalennuksia lapsille ja lapsiperheille kesän aikana. Benalmádenan kaupungintalo on tehnyt kesää varten erikoiskampanjan nimeltä Aventura en familia, jonka tarkoituksena on pormestari Víctor Navasin mukaan hyvittää lapsille neljän seinän sisällä vietetty karanteeniaika.

Navas kertoi lehdistötilaisuudessa tehneensä sopimukset muun muassa Tivoli Worldin, Selwo Marinan, Teleférico Benalmádenan, Castillo de Colomaresin, Sea Lifen, Autobús Turístico City Sightseeingin, Costasol Crucerosin ja Mariposario de Benalmádenan kanssa siitä, että alle 12-vuotiaiden, aikuisen seurassa näihin paikkoihin menevien lasten sisäänpääsy on kesän ajan ilmainen.

Niin ikään useat hotellit ovat luvanneet ilmaisen majoituksen lapsivierailleen tänä kesänä.

Benalmádenan tarjouksia voi tutkia lähemmin täältä: www.disfrutabenalmadena.com/promocion-verano-2020.

Lue lisää Benalmádenan hauskasta Castillo de Colomaresista: “Aavemainen arkkitehtuurin helmi”

TEKSTI: Katia Westerdahl
KUVAT: Olé arkisto ja Visit Costa del Sol

Haluatko tietää enemmän Espanjasta? Tilaa Olé-lehti kotiisi.

Tilaa Olé-lehti0

Your Cart